20/01/2011

Ester Pujol ocuparà el lloc de Fèlix Riera a 62

1 min

BarcelonaLa més que probable incorporació de Fèlix Riera, actual director editorial del Grup 62, al capdavant de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC), comportarà un canvi en l'equip directiu del conglomerat editorial català. Ester Pujol, fins ara editora del segell Columna, pertanyent al Grup 62, es prefigura com la professional que ocuparà el lloc de Riera un cop es confirmi el pas d'aquest al sector públic, on ha estat cridat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Perquè la incorporació de Riera es faci efectiva només falta el tràmit en què el consell d'administració de l'ICIC aprovi el nomenament.

Ester Pujol és una de les professionals de confiança dins la casa del director general de 62, Xavier Mallafré, i del mateix Riera. Pujol es va formar a editorial Columna quan era un segell independent de l'editor Miquel Alzueta. Tot i els posteriors canvis de propietat de Columna, amb el seu pas primer a Planeta i actualment dins el Grup 62, Pujol s'ha anat consolidant com l'editora d'aquest segell històric i ha anat assumint més protagonisme dins de 62. La contractació dels títols de Stieg Larsson, el coneixement del món del bestseller de qualitat i el treball amb autors propis són les qualitats d'una editora amb una llarga trajectòria i un bon nas tant literari com comercial.

El possible canvi a la cúpula de 62 coincidirà, si es produeix, amb el que ahir es va fer públic al grup Enciclopèdia Catalana, on el fins fa poc president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, assumeix la presidència de la fundació, agafant així el relleu de mans d'Agustí Montal, que era al càrrec des del 2006. Porta tindrà com a nous vicepresidents Francesc Cabana i Carles Sumarroca. Enciclopèdia Catalana és accionista del Grup 62.

stats