15/07/2011

L'agraïment sempre reporta beneficis

1 min

Qualsevol jove amb una mínima dosi d'ambició política ho té fàcil. Tenim un país amb un fotimer d'administracions i uns partits que, malgrat el que diguin, tenen pocs militants. Sí: patim una notable al·lèrgia col·lectiva a l'exercici de la política. Dins els partits hi ha baralles, però baralles de quatre gats. Els joves s'apunten a altres causes -ONGs, indignats ...-, especialment a la causa individual de buscar-se la vida i la feina.

Per als que ho vulgueu provar, aquest és el procediment. Primer pas: afiliar-te a un partit. Segon pas, presentar-te a la llista municipal del teu poble o del poble dels pares o del poble que sigui. És més fàcil del que sembla: igual com ningú vol ser president de l'escala de veïns o de l'AMPA de l'escola, també costa trobar futurs regidors. No trigaràs a sortir elegit. Potser d'entrada no t'hi guanyaràs la vida, però si t'hi fas una mica, el partit aviat et promocionarà al Consell Comarcal, després a la Diputació, al Parlament, al Govern... Depèn més de la teva ambició que de la preparació. I si al final un dia fas nosa, potser t'envien a Madrid o a Europa, vés a saber.

Tingues confiança i no oblidis que som un país petit però administrativament molt ben assortit. Ara es constitueixen les diputacions, que, com els consells comarcals, són organismes d'elecció indirecta, ideals per distribuir el planter partidista. I la fidelitat i obediència sempre tenen premi. Tu només hauràs de dir "gràcies". Com em deia el sogre, "l'agraïment sempre reporta beneficis".

stats