Publicitat
Publicitat

PARLEM-NE

Política d'usar i llençar: llista de conceptes

FER SERVIR la Constitució per prohibir la llibertat. Fer servir la democràcia per encotillar la llibertat d'expressió. Fer servir la Transició per frenar la segona Transició.

Convertir l'escola en un camp de picabaralla partidista, ideològica i lingüística. Fer sempre del català un problema, del castellà una normalitat i de l'anglès un pretext.

Donar la culpa als immigrants de primera o segona generació (també dits diversitat ) dels mals resultats de PISA. Fer de PISA un manament en lloc d'una eina, simplement.

Desemmascarar falsos espies i ser condescendent amb els autèntics. Vetar Catalunya fins i tot a Amnistia Internacional. Sobredimensionar (i manipular) televisions per després tancar-les. Donar gat federalista per llebre espanyolista. Donar falses esperances a Pere Navarro (i que aquest se les cregui). Consultar la gent sobre tot menys sobre el que vol ser consultada. Convertir la cultura en un luxe + el 21% d'IVA. Aprofitar la crisi per precaritzar la feina amb l'excusa de sortir de la crisi. Proclamar la sortida de la recessió, com si ja anéssim millor (en realitat, tan sols no anem pitjor). Fixar una edat de jubilació per a tothom, però una mica més alta per a certs banquers.

Criticar Europa i voler convertir-la en un búnquer perquè no hi entri ningú més. Fer-se un país a mida fins a desfigurar-lo (Berlusconi). Putin(ejar) descaradament un país tan magnífic com Rússia. I, per acabar, esports (que també són política): fer que el Barça només jugui com un equip més (i que només sigui com un club més).