15/01/2012

En quin idioma protestaran els jutges?

1 min

Ara ja entenem el sentit dels silencis de Rajoy: "Ben sovint, gairebé sempre, callar també és mentir", deia Joan Fuster.

Calderón de la Barca es preguntava de què li servia la bogeria si no podia dir la veritat. I jo demano: ¿De què li serveix a Mas el seny si no pot fer cap bogeria?

Mas profereix a Madrid les mateixes amenaces desafeccionistes de Montilla: la política catalana es pot dir que és original per la seva singular manca d'originalitat.

Aquesta va per a Chacón i Guardiola, pensant en Rubalcaba i Pochettino: és desagradable tenir un rival desagradable, però pot ser letal tenir-lo agradable.David Cameron vol que Escòcia faci el referèndum abans de divuit mesos. ¿I Rajoy, quan vol que Catalunya faci el seu?

Davant un 2012 que ens pinten calamitós, escoltem Leopardi: "L'home és tan miserable o tan feliç com creu ser".

Els Mossos han decidit que faran servir el castellà com a pressió en la negociació sindical. I si proposem als jutges que facin vaga parlant en català?

Potser sí que el rei s'ho creia quan va dir que la llei ha de ser igual per a tothom. De totes maneres, excusatio non petita, acusatio manifesta.

stats