Misc 22/05/2011

El sistema no funciona, visca el sistema!

i
Ignasi Aragay
1 min

Avui votarem -alguns- descol·locats -tots- per la revolta dels indignats, que han afegit confusió a la confusió. Els indignats ni reformaran el sistema ni el capgiraran: simplement són l'expressió festiva, incoherent i autèntica del malestar fruit de la crisi econòmica i la crisi d'una democràcia afeblida per la globalització del capital, que s'ha escapat dels controls clàssics dels estats, o sigui, de la política. Que ningú llegeixi aquí cap teoria de la conspiració: simplement el diner sap reproduir-se, al marge de consideracions morals i locals. I és tan llaminer i necessari, el diner!

Llegiu ara què escrivia Joan Crexells el 1925: "El món no marxa cap al comunisme com a sistema de producció. No importa que hi hagi partits comunistes i que cada dia siguin més forts. Rússia ha provat a bastament que per mantenir l' standard actual de vida o àdhuc un standard de vida quelcom rebaixat com el de la Rússia d'avui, cal apel·lar a l'interès privat. El propietari, el capità d'indústria, el comerciant que juguen al seu interès privat damunt d'una producció abundant i econòmica, són encara avui les millors màquines productores que s'han inventat".

El sistema no funciona, visca el sistema! Els indignats, sense saber-ho, ho proclamen a crits. Proclamen el valor del diner, de tenir-lo i repartir-lo. Proclamen el valor de la democràcia, de tenir-la i fer-la funcionar bé. Proclamen la seva i la nostra impotència conformista. Proclamen l'ideal de no tenir grans ideals i viure tranquils i en pau.

stats