11/04/2013

El concurs d'ATLL evita que el dèficit del 2012 passi del 2%

1 min

Barcelona.El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va tornar a parlar ahir al Parlament sobre el concurs d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), la privatització més gran de la història de la Generalitat. Mas-Colell va garantir que la batalla legal oberta al voltant del procés no afectarà negativament el dèficit amb el qual va tancar l'any 2012 el Govern, que va ser de l'1,96%.

El titular d'Economia va aclarir que la privatització de l'empresa pública -adjudicada a Acciona a finals d'any- s'ha registrat en la comptabilitat de la Generalitat del 2012 com un ingrés de 995 milions d'euros, que ha permès evitar que el dèficit superi el 2%. Concretament, sense aquest ingrés, el saldo negatiu de les finances catalanes hauria estat del 2,4%, tal com es va encarregar d'apuntar el portaveu de C's, Jordi Cañas.

La privatització de la gestió d'ATLL es dirimeix actualment als tribunals, després que un organisme adscrit a la mateixa Generalitat -l'OARCC- sentenciés contra la concessió, ara en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El conseller de Territori, Santi Vila, va reiterar en una entrevista a Catalunya Ràdio el convenciment del Govern per la feina duta a terme per la mesa de contractació del concurs d'ATLL. Vila va afegir que la privatització ha estalviat més retallades per als ciutadans.

stats