01/06/2013

El ministre 'friendly' que viatja a 'Matrix'

1 min

SitgesLuis de Guindos agrada als empresaris. Agrada molt. El respecten i escolten com un dels seus. Perquè, com ells, ha estat al sector privat (a PwC i a Lehman Brothers) i perquè el seu discurs s'acostuma a allunyar de la batalla política que sí que destil·len les paraules de Cristóbal Montoro. Potser per aquest motiu el ministre d'Economia es va veure ahir legitimat per convidar els presents a l'Hotel Meliá de Sitges a una experiència col·lectiva: un viatge a Matrix . Així podria batejar-se la realitat paral·lela que va dibuixar De Guindos, acabat d'arribar d'una gira que l'ha portat a l'Aràbia Saudita, Qatar i la Unió dels Emirats Àrabs. I és que el positivisme va apoderar-se del discurs de De Guindos, que no va parar d'enumerar com de sanejats estan el que ell denomina els "fonamentals" de l'economia espanyola. Només en un moment, com de passada, el ministre va dir que l'atur se situa al 27% i que Espanya "encara" està en recessió.

El públic, entre perplex i escèptic, assistia a un viatge inesperat. "Sec a primera fila per escoltar-te, espero bones notícies", li havia dit en entrar Josep Sánchez Llibre (UDC). De fet, De Guindos només l'obeïa en constatar que la Comissió Europea s'ha rendit a les bonances dels plans de l'executiu de Mariano Rajoy.

Tothom va riure (també el president del Cercle, Josep Piqué, excompany d'executiu en el govern d'Aznar) quan el ministre va dir que Brussel·les no obliga, només proposa "explorar" pujades d'impostos. "Tots ho havíem entès de la mateixa manera [a l'inrevés que De Guindos]", va etzibar Piqué.

stats