ESTIUET
Misc 04/07/2011

Què va ser, violació o parany?

i
Iu Forn
2 min

Opinar sobre el cas Strauss-Kahn té un gran risc: que al lloc dels fets només hi havia dues persones i elles són les úniques que saben la veritat. El que diguem o deixem de dir la resta sobre si ell va abraonar-se sobre ella o ella va parar-li un parany no té cap valor. La resta són històries d'advocats amb minutes de milers d'euros/minut, lluites de poder, mitjans de comunicació àvids de morbositat i altres històries que tots hem vist a les pel·lícules.

Ara bé; això implica deixar d'especular sobre el comportament humà de tots dos? No.

¿Un paio com Strauss-Kahn, que pot comprar els serveis de les dones més espectaculars, pot sentir-se atret per la situació de violentar la dona que fa els llits d'un hotel? La resposta és a la pel·lícula Inside job (si encara no l'ha vist, ja està tardant). Els homes que (des)controlaven el món jugant cada dia amb milers de milions de dòlars eren addictes al poder del diner, al risc de guanyar o perdre grans fortunes en un sol minut i al plaer de passar per sobre de qui fos. I quan plegaven de la feina, continuaven aquesta cursa sense fi a base de drogues i orgies de pagament. Com diria en Pep, es creien els putos amos del món. I qui es creu el puto amo del món ho vol tot. I quan ho té tot, encara en vol més, sigui una model famosa o la noia que neteja habitacions en un hotel.

¿Una paia com la famosa cambrera pot parar un parany a un famós poderós, sigui per iniciativa pròpia, sigui perquè algú li paga per fer-ho? No seria la primera vegada que passa (ni l'última). Buscant què? Ah, la fama i els diners, que llaminers que són, oi?

¿Estic dient que Dominique Strauss-Kahn forcés la noia o que ella sigui la culpable? No, perquè jo no vaig veure què va passar. Ara bé, sorprendre'm, no em sorprendria res.

stats