14/02/2011

El càstig de la Moreneta

1 min

Quants anys feia que no hi havia un anticicló com aquest que avui ens deixa? I quants anys feia que un anticicló no encetava el debat sobre la contaminació a les ciutats? ¿Algú recorda un altre moment en què, com ha passat ara, s'hagin arribat a plantejar mesures dràstiques per disminuir el trànsit? Oi que no? I vostè pensa que tot això ha passat per casualitat? Doncs no. Aquest només ha estat el primer episodi del que ja es coneix com la maledicció Cesc Baltasar... Vaja, la meva maledicció.

Quan jo era conseller de Medi Ambient vaig haver de suportar una mofa i una befa continuada. Sobretot per la sequera, o absència continuada de caiguda sostinguda de H O. Se'n recorda, oi? Les famoses estaques aparegudes en un camp dels Pirineus i que encara avui ningú sap qui les va clavar, l'eufemisme de la "captació puntual d'aigua" o el dia que vam treure els taps a les fonts de BCN perquè no fos cas que la pluja les omplís una miqueta i la gent pensés que ja no vivíem en un desert.

Fins que van inflar-se'm tant els nassos que vaig resoldre-ho pel dret. Com? Anant a la Moreneta i dient-li cara a cara que acabés amb la sequera im-me-di-a-ta-ment si no volia patir-ne les conseqüències. Mai més ha plogut com llavors. I això és el que he tornat a fer ara amb l'anticicló. Tot el que em van fer patir a mi pels 80 per hora, ara havien de patir-ho ells. I això és només el primer pas. Ja tinc preparades altres sorpresetes que aniran apareixent. És l'avantatge de tenir línia directa amb Ella.

stats