01/09/2011

Una escena increïblement surrealista

2 min

Ciutat catalana important. Carrer estret amb un carril de circulació i cotxes aparcats a la dreta. Les voreres són d'aquelles en què si dues persones es creuen, una ha d'apartar-se una miqueta. Un Audi 4x4 està aparcat sobre la vorera de la banda esquerra, a tocar de la façana d'una casa.

No falla, de seguida arriba una dona amb un cotxet que, per passar, ha d'esquivar el vehicle baixant a la calçada. I, tampoc no falla, just en aquell moment passa un cotxe amb més pressa de la necessària. Dona i cotxet han de fer un sanfermín i apartar-se amb una certa celeritat si no volen ser envestits. Per acabar-ho d'arrodonir, a la banda dreta, just a la mateixa altura del cotxe mal aparcat, hi ha una furgoneta, cosa que estreny encara més l'espai de pas per a la circulació, que, no falla, a aquella hora és intensa.

Just en aquesta situació arriba un vehicle gran. Tan gran que sembla que no tingui prou espai per passar. El conductor arriba a l'altura dels retrovisors dels dos cotxes aparcats i ajusta tant com pot. Passa? No, no passa. Ell i copilot pleguen els seus retrovisors respectius. A veure si ara... Tampoc. Pleguen el retrovisor dret de l'Audi i l'esquerre de la furgoneta. Ara sí? Tampoc. El vehicle gran té pressa i està determinat a passar. Total, que decideix ajustar encara més per la dreta. Tant que dóna un cop al retrovisor del vehicle ben aparcat. I el ratlla. Però la maniobra li permet passar. S'allunya amb un cop de gas.

La gent que ha vist l'escena es queda al·lucinada. El vehicle gran era... una grua!!! Però no qualsevol. Era la grua municipal, la de la Guàrdia Urbana!!! Sí, sí, la que s'endú els cotxes mal aparcats. Bé, tots no. Els Audis 4x4, per exemple, no se'ls endú. I sap per què? Perquè tenen massa feina ratllant cotxes ben aparcats.

stats