LA LLAMBREGADA

La faula del manter, l’Octavi i la cunyada

El Pep Florolos viu davant d’un passeig on cada dia s’instal·len uns quants manters venent objectes falsificats de marques cares. De tant passar-hi coneix molts dels venedors i amb alguns ha coincidit al bar prenent un cafè. Algun cop hi ha xerrat una estona de futbol, perquè cap d’ells vol explicar gaire la seva història personal. El Pep creu que el desori és tan gran que val més pensar en Messi que en com van arribar aquí per malviure sense futur. Al Pep li sap molt greu la situació dels manters.

El Pep Florolos viu al costat de Ca l’Octavi, una petita botiga que tota la vida ha venut bosses i espardenyes. Quan va veure a la porta el cartell “En traspàs”, va demanar-li a la filla de l’Octavi, que ara porta el negoci, què passava. “Res, que des que hi ha els manters, la gent prefereix comprar-los a ells bosses de marca falsificades de baixa qualitat, però que poden lluir, que comprar-me a mi un producte bo, un pèl més car i d’una marca desconeguda. Tant per tant, que sembli que duen luxe”. Al Pep li sap molt greu que tanqui Ca l’Octavi.

El Pep Florolos té una cunyada que va treballar 23 anys en una fàbrica de bosses i articles de pell. Van tancar passat Nadal perquè no van poder afrontar la competència dels productes falsificats que es poden comprar en diversos passejos com el de casa seva i que estan situats prop de desenes de botigues que es diuen Ca l’Octavi. Al Pep li sap molt greu la situació de la seva cunyada i no sap com solucionar el problema, però té clar que aquí hi ha algú que en treu profit i no és el manter, ni la filla de l’Octavi, ni la seva cunyada.