LA LLAMBREGADA

Els que podrien mocar-se amb les orelles

L’última insinuació del ministre de Defensa, el senyor Morenés, sobre militars i Catalunya, va servir al compte de Twitter  @TancsADiagonal i a Quim Monzó per comentar a través d’aquesta xarxa la greu disfunció que pateixen les càmeres de trànsit que l’Ajuntament de Barcelona té situades a l’inici de l’avinguda. Els arbres són molt frondosos i tapen part de la via. Això fa que, en cas d’entrada de tancs per aquest tradicional indret, la visió no sigui nítida. Per aquest motiu, @TancsADiagonal ha iniciat  una campanya a Change.org (ja ho sap, la pàgina on pots demanar signatures per donar suport a una petició) perquè l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, faci podar els arbres.

Al text que acompanya la petició hi podem llegir: “El 27-S és a tocar i necessitem més que mai una visió òptima a través de les càmeres que ofereix l’Ajuntament per poder avisar abans que ningú tota la població de l’entrada dels tancs per la Diagonal. És per aquest motiu que necessitem que es podin els arbres de l’avinguda Diagonal”. Ah, dimecres a la tarda l’havien signada 327 persones.

Però resulta que Libertad Digital (inspirada pel locutor Federico Jiménez Losantos i, segons Bárcenas, finançada pel PP amb diner negre) presenta la iniciativa com a notícia: “ Los tanques son una figura retórica y reiterativa de los medios concertados de la Generalidad de buscar el enfrentamiento y practicar el victimismo. Pero hay quien se lo toma tan en serio que un grupo de ciudadanos ha emprendido una campaña en internet [...]. No es ninguna broma, aunque lo parezca”.

Nooo, no és cap broma, no. Gràcies, LD, m’heu fet riure molt.