30/04/2016

Denuncien un campionat de caça amb ca a l’entorn de Son Bosc

2 min
Vista aèria dels terrenys de Son Bosc, on es pretenia construir un camp de golf.

PalmaTerraferida denuncià ahir que es fes aquest diumenge el campionat de caça de guàtleres amb ca als terrenys de l’àrea de Son Bosc, un espai d’alta vàlua ambiental on, segons un portaveu de l’entitat, “hi nidifiquen les darreres parelles d’abellerol de Mallorca i, incomprensiblement, es permet que es faci la prova en plena època d’aquesta espècie”, va assegurar.

Terraferida n’assenyala com a responsable el Consell de Mallorca, en concret la Direcció Insular de Caça, “que hauria de tenir coneixement de les característiques de Son Bosc i, per tant, no permetre que es puguin amollar cans per dins els terrenys, que acullen una important colònia d’aquesta espècie i altres de gran importància”.

Segons el portaveu, “és si més no curiós que el servei de Caça del Consell no hagi creuat dades amb el servei d’espècies de la Conselleria de Medi Ambient per tolerar una competició amb cans” en aquest indret. Fa pocs mesos els mateixos partits que gestionen la institució insular es mostraven especialment satisfets per la sentència judicial que d’alguna manera hi impossibilitava el polèmic camp de golf, almenys a curt termini.

El director insular de Caça, Joan Manera, va explicar ahir a l’ARA Balears que “la societat de caçadors de Muro La Becada té un permís per organitzar aquest tipus de competicions, ja que ho fa en una parcel·la que a dia d’avui té la consideració d’agrícola. Així, en aquesta situació, i amb la normativa amb la mà, no es pot sinó autoritzar la prova. Medi Ambient i la Guàrdia Civil, en aquest cas el Seprona, estan també al corrent de la competició i no hi han posat cap impediment”, va assegurar.

Manera, que fou destacat membre del GOB, afirma que “entenc que no agradi la caça, i fins i tot que molesti que es faci a l’entorn de Son Bosc, però no fan cap infracció. La societat hi instal·là una reixeta per evitar que els cans vagin cap a la zona de més valor ecològic”, precisà.

Els terrenys de Son Bosc, on hi ha joies de fauna i de flora, com l’orquídia de prat, arribaren a formar part del Parc Natural de l’Albufera. La seva condició de prat dunar els fa, segons els experts locals i també els de la delegació del conveni internacional de Ramsar, un espai únic a la Mediterrània. Per aquest motiu, va formar part de l’Albufera gràcies a la iniciativa de la consellera de Medi Ambient del primer Pacte de Progrés, Margalida Rosselló. Després, Jaume Matas va desfer aquesta ampliació del parc, com tantes altres mesures ambientals, i de llavors ençà cap altre titular de Medi Ambient ha promogut la seva nova declaració de parc.

stats