IAQUÍ
Opinió 18/08/2013

Els mals dels altres no són rialles

Jaume Perelló
1 min

ES VA CREAR un cert enrenou dissabte a les xarxes socials després que el diari Última Hora hagués relacionat en un mateix titular la tragèdia d'Egipte i el "benefici" que en traurà el sector turístic per la desviació de viatgers.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Llegint alguns comentaris, t'adones de les ganes que li té molta gent, al sector hoteler. Independentment del tractament informatiu del tema, i que el sector de l'allotjament, que per cert està ple a les totes, s'aprofiti més o menys de la inestabilitat d'un competidor, el que crida l'atenció és com una part important de la societat té en molt mala consideració els hotelers.

I és més greu encara quan precisament l'altre gran sector econòmic fins fa 4 anys, la promoció i construcció, s'ha comportat de manera purament especulativa, embafant-se en uns anys i posant la gent al carrer als primers símptomes d'esgotament d'un model, el seu, que era senzillament impossible.

Per tot això, sobta que els que aguanten la crisi, i generen llocs de feina en un moment econòmic molt incert, continuïn amb aquesta mala imatge. Alguna cosa deuen haver fet, perquè més enllà de l'enveja que els pugui tenir algú per ser els "triomfadors" locals, que sempre fan ràbia, no justifica tanta tírria.

M'atrevesc a donar-ne alguna pista. Les dues darreres grans accions que han fet "per les Illes" els principals hotelers han estat impulsar l'eliminació d'un impost sobre les estades que ara seria "mel" i regalar un iot de 20 milions d'euros al rei.

stats