ALLOTJAMENT VACACIONAL AMB NOM PROPI

Quan el negoci entra per la porta de casa

Per molt que des del Govern s’asseguri que poden arrendar els seus pisos o cases a turistes mitjançant la Llei d’arrendaments, la normativa impedeix a la majoria comercialitzar els seus allotjaments en portals turístics, que és exactament allò que fan. Asseguren que les webs d’allotjament turístic com Air B&B, Homeaway, Homeliday, Tripadvisor i VacationRental són precisament la seva manera de donar-se a conèixer als milers i milers de turistes que fan servir cada any les seves propietats per passar-hi les vacances.

El seu argument principal és que una llei turística ha de recollir i emparar les principals activitats, per descomptat regulant-les, però no les pot impedir. O el que és més greu en opinió seva: que se’ls asseguri que poden llogar, però no ho poden donar a conèixer perquè, si no, incompleixen la llei turística que va fer Carlos Delgado al dictat dels hotelers, a parer de la majoria.

Defensen que són una activitat com una altra i que moltes famílies només tenen aquest ingrés per poder viure. Segurament per això l’activitat inspectora de la Conselleria de Turisme només actua davant denúncies, si bé per a tots els que es dediquen al lloguer vacacional l’elaboració d’una ‘llista negra’ de portals d’internet on es comercialitzen els seus pisos seria “un desastre”.

Són economia col·laborativa, la resposta a les noves demandes dels viatgers, però una competència irregular en opinió dels hotelers, que reclamen al Govern que en limiti el creixement, mentre recorden “que no paguen impostos ni contracten personal”.

Ells afirmen que volen pagar i ser regulats i que donen feina a tot el barri. Supermercats, restaurants i cases de lloguer es mostren encantats.