CALOR DIGITAL

Magali Dalix: “Enguany el meu estiu ideal serà una realitat. Me’n vaig a fer surf a Bali”

S’ha fet especialment coneguda des que va ser fitxada per ensenyar a fer esport als alumnes d’ Operación Triunfo

Només cal veure-la per imaginar que Magali Dalix ( @magalidalix)  té molt a dir. Tant dins com fora de l’esport. Amb 46 anys, s’ha fet especialment coneguda des que va ser fitxada per ensenyar a fer esport als alumnes d’ Operación Triunfo. Tot i això, la seva carrera va començar ja fa molt, despuntant a Barcelona -on viu des de fa més de vint anys- amb l’obertura del seu centre, La Sala Magali. Allà, lluny de repetir tòpics, utilitza el seu propi mètode.

Com seria el teu estiu ideal?

Me n’aniria a fer surf en aigües calentes, a l’altra punta del món. Amb la meva parella, sens dubte.

Com serà el teu estiu real?

[Riu.] No t’ho creuràs, però organitzo un viatge de surf a Bali i m’hi emportaré segur la meva parella i 10 persones més. Així que aquest any el meu estiu ideal serà una realitat.

La gent fuig del gimnàs a l’estiu?

No, almenys a La Sala Magali, a l’estiu hi tenim molta gent entrenant-se.

Però amb les vacances i tot...

Hi ha molts trucs per seguir movent-se: córrer i fer exercici a la platja, jugar a raquetes, nedar, anar en bicicleta... O mirar el meu canal de YouTube i entrenar-te amb mi des de la teva habitació d’hotel, ja que ofereixo entrenaments de només 5 minuts.

I quin és el secret de Magali?

A la gent li agrada entrenar-se amb mi perquè mai proposo el mateix entrenament. Cadascun és únic i irrepetible. També m’adapto molt a l’estat anímic de la persona que entreno, i entenc molt bé les seves necessitats.

Què t’agrada fer a l’estiu?

Principalment surfejar. Però també sé quedar-me prenent el sol i llegint.

Ets vegetariana. ¿Tens temptacions de menjar carn algun cop?

Soc vegetariana per convicció! Crec que hi ha un consum abusiu de proteïna animal i jo no vull ser part d’una producció massiva d’animals. Com a esportista demostro que no cal menjar animals per estar saludable i fabricar massa i qualitat muscular. Gairebé mai caic en la temptació, però he d’admetre que un trosset de pernil alguna vegada -molt poques- m’ha caigut a la boca, tot i que després em sento malament.

Com és que encara sou tan pocs vegetarians en el món del fitness?

N’hi ha més dels que sembla. Però és veritat que no és tan simple ser-ho. Falten restaurants, falta informació i falta esperit de sacrifici per aconseguir que la gent canviï d’hàbits.

¿Et roba gaire temps la teva feina a les xarxes?

Pel meu gust, massa, però intento desconnectar el màxim possible, i fins i tot hi ha dies en els quals no penjo res, per sanejar-me. [Riu.]

¿Creus que podràs apagar el mòbil en algun moment aquest estiu?

Sí, esclar, però més d’un dia seguit ho veig molt difícil. Això sí, moltes vegades de nit deixo el telèfon a casa per sortir a sopar i estar amb la meva parella o amics. Llavors és quan t’adones que la gent està molt enganxada, és a dir, jo també.