CALOR DIGITAL

Carlos Sadness: “Les millors idees se m’acudeixen a la dutxa o conduint”

El català va trobar en les xarxes el seu millor aliat per debutar en la música i poder triomfar també a Mèxic

L’ indie és el terreny musical en el qual s’ha mogut sempre el barceloní Carlos Sadness ( @carlossadness), que va trobar en les xarxes el seu millor aliat quan publicava cançons sota el nom de Shinoflow. Des de llavors no ha deixat de triomfar a internet i als escenaris amb discos com Diferentes tipos de luz o amb el seu llibre, Anatomías íntimas (Lunwerg, 2016), en el qual es va encarregar de les il·lustracions i també dels textos. Més enllà d’Espanya, Sadness compta amb una gran acceptació a Mèxic.

Com seria el teu estiu ideal?

Aquests mesos solen estar plens de festivals i crec que anar-hi és un molt bon pla. A més, s’ajunten diversos països, o sigui que els meus estius inclouen viatges en què veig un munt de coses. En aquest punt de la meva vida estic content amb els meus estius, encara que no siguin de vacances.

Com serà el teu estiu real? Igual que l’ideal?

Com aquest mateix, l’ideal.

Com és la vida d’un músic quan arriba aquesta època?

Normalment, en època de festivals deixo de treballar una mica en la resta de coses, així no estic tan estressat mentre he de viatjar o tocar. En realitat són mesos relaxats i puc fer moltes coses entre setmana.

¿És una època que t’inspira per compondre?

Sempre he pensat que l’arribada de la primavera i de la tardor tenen un factor inspiracional. Però a mi les millors idees se m’acudeixen a la dutxa, o conduint per algun lloc bonic. No importa tant l’època de l’any com el que estigui passant.

¿Et tornes més indulgent musicalment quan arriba l’estiu?

Ho soc sempre, el que passa és que cada dia surt una nova cançó de l’estiu i durant tot l’any estan sortint cançons per ballar. En aquest sentit, m’agrada Bad Bunny.

D’on va sortir el cognom Sadness?

Doncs a hores d’ara ja no ho tinc tan clar, és una barreja entre una banda que vaig voler muntar, l’error de lectura d’un professor i un disc dels Smashing Pumpkins.

¿T’ocupa gaire de temps la teva feina a les xarxes?

La veritat és que no. Només pujo algunes fotos que sorgeixen de la meva vida musical. No és la meva feina, així que hi pujo coses de manera espontània i natural.

¿Passaràs per Osca aquestes vacances, complint amb el tòpic de tornar a l’origen a l’estiu?

No sé per què a tants llocs hi posa que vaig néixer a Osca. Vaig néixer a Barcelona i combino les festes entre els dos llocs perquè tinc família a totes dues bandes, però l’origen és Barcelona. Igualment, espero anar a Osca, no hi pot haver un estiu sense passar pel poble.

Creus que podràs apagar el mòbil en algun moment de l’estiu?

Soc un modo avión, però de veritat que no utilitzo tant el cel·lular. Perdó, el mòbil.