CALOR DIGITAL

Núria Gomà: “L’estiu, per a mi, és temporada alta. És l’època de més vent a Europa”

Des que Gomà es va iniciar amb Facebook no ha deixat d’ensenyar com és la vida d’una competidora d’altura: diversos cops campiona d’Espanya i tercera del món de kitesurf

Amb 40 anys, la sabadellenca Núria Gomà ( @nuriagoma) segueix donant guerra a l’aigua, però també a les xarxes. Des que s’hi va iniciar amb Facebook no ha deixat d’ensenyar com és la vida d’una competidora d’altura: diversos cops campiona d’Espanya i tercera del món de kitesurf. Fa un any es va incorporar a la seva atrafegada vida el seu fill Koa, que l’acompanya a tot arreu on sigui possible fer vida de família. Paradisos terrenals, maternitat sense renunciar a les pròpies metes i passió per l’esport són els principals ingredients del seu Instagram.

Com seria el teu estiu ideal?

El meu estiu ideal seria una combinació de mar i muntanya. Posats a demanar, passaria uns dies en una casa a Menorca, a primera línia de mar, en un indret tranquil·let i amb poca gent, i que la casa fos prou gran per poder compartir-la amb la meva família i que així els avis (els meus pares i els meus sogres) poguessin disfrutar del seu net. I després passaria uns altres dies al Pirineu.

Quin serà el teu estiu real?

El meu estiu serà bastant més mogudet, amb uns quats avions i lluny de la família. El primer viatge, sempre per feina, serà un mes al Brasil, per fer de coach de kite a uns clients belgues. Tinc la sort que m’hi puc endur la meva parella i el meu fill, de 13 mesos. Després aniré a Grècia deu dies. En aquesta ocasió, sola. Després, ruta pel Mediterrani en un super-iot amb uns clients australians. A continuació, a les Balears. I finalment, tots tres també tornarem a travessar l’Atlàntic cap als EUA per a un projecte de llarga durada. Després, a l’octubre, altre cop al Brasil, fins per Nadal, que tornem a casa. De desconnexió i lleure, poca cosa o gens fins per Nadal.

I per què tens tanta feina, a l’estiu?

L’estiu és temporada alta perquè és l’època de més vent a Europa i també l’època en què la gent té vacances i em contracta per fer de coach. La temporada se m’allarga fins per Nadal perquè és temporada alta de vent al Brasil, la meca del kitesurf.

¿Has rebut crítiques per exposar el teu fill a les xarxes?

Les meves xarxes socials sempre han intentat reflectir el meu dia a dia i la meva realitat, i el meu fill forma part de tot això. Per aquesta raó, amb la meva parella vam decidir que sí que hi sortiria, i així ho fem des que va néixer. I sí, tot i que no m’ho diuen, sé que molta gent hi està en contra.

És difícil ser una mare surfista?

Partint de la base que ser mare treballadora ja és complicat, diria que ser mare surfista encara ho és més. Tens una pressió afegida per recuperar-te físicament més de pressa. Has de seguir competint amb noies més joves i, a més, pel fet de viatjar has de passar temps lluny del teu fill. I per si això no fos prou, després et trobes amb espònsorsque et volen retirar el patrocini perquè diuen que el teu rendiment baixarà.

Has pensat en una retirada?

No, en absolut. Ara tinc l’oportunitat d’ensenyar que es pot seguir viatjant per tot el món amb un bebè i 200 quilos d’equipatge. A més, acaben d’anunciar l’entrada del kitesurf com a esport olímpic de cara al 2024 i m’estic plantejant entrenar-me per a aquesta fita. Només em falta trobar espònsors.

Apagaràs el mòbil, aquest estiu?

Ara mateix és un luxe que no em puc permetre, però és una de les coses que inclouria en el meu estiu ideal!