CALOR DIGITAL

Oriol Pàmies: “Aquest estiu vull viatjar menys i adaptar-me a Ciutat de Mèxic”

Pàmies ha fet de la lluita pels drets del col·lectiu LGBTIQ+ el centre de la seva activitat personal a les xarxes

Oriol Pàmies ( @oriolpamies)  ha fet de la lluita pels drets del col·lectiu LGBTIQ+ el centre de la seva activitat personal a les xarxes. Professionalment, el reusenc suma a la seva militància el turisme i la tecnologia, les seves altres passions. Amb 30 anys acabats de fer, la feina l’ha portat a viure a Barcelona, a Tel-Aviv i ara a Ciutat de Mèxic, on s’ha traslladat amb el Tyson, un pincher negre que li deu haver fet companyia mentre escrivia ‘Ahora que ya lo sabes’, el seu debut editorial.

Com seria el teu estiu ideal?

Viatjo constantment, i m’encanta, però és per aquest motiu que quan agafo vacances l’últim que penso és en agafar un avió. Segurament seria tornar a casa, passar temps amb la família. Llibres, natura, hores amb la meva àvia, disfrutant dels pares, dels amics, passeigs amb el meu gos... Tranquil·litat i temps de qualitat amb la gent que m’estimo més.

Quin serà el teu estiu real?

Soc afortunat de tenir una feina que disfruto tant que la faria sense cobrar. La línia entre lleure i obligació és molt prima i moltes vegades em costa agafar vacances. Acabo de traslladar-me amb el meu gosset a Ciutat de Mèxic i crec que el millor pla per a aquest estiu serà intentar viatjar menys per poder adaptar-me i descobrir la ciutat.

¿A què et dediques, més enllà de les xarxes?

Soc emprenedor des de ben petit. De fet, aquest 2019 fa 10 anys que vaig començar la meva primera start-up. Les meves empreses tenen a veure amb la tecnologia i les aplis, el màrqueting i el turisme. Són els mons que m’apassionen i m’encanta dedicar-hi temps. L’activisme es una part molt important de la meva vida i és a través de les xarxes que puc connectar amb persones LGBTIQ+ de tot el món. Tots els projectes en què estic involucrat, negocis o activisme, tenen a veure amb la comunitat.

Què t’ha permès tenir l’èxit a la xarxa que no t’hauries imaginat mai?

Connectar d’una manera molt especial amb persones amb qui no hauria pogut connectar mai. Cada setmana rebo centenars de missatges de persones LGBTIQ+ que demanen guia, consell o simplement busquen suport. Fer que el missatge d’igualtat i zero tolerància amb la discriminació arribi a tantes persones és increïble.

Què hi ha de tu en el teu llibre?

El llibre parla de tot allò que m’hauria agradat saber abans de sortir de l’armari. Serveix tant per a persones de la comunitat com per a qualsevol que vulgui entendre millor el procés pel qual passem. Entremig, la meva història personal il·lustra les fases d’aquest procés amb la intenció d’animar els altres a compartir també la seva història.

¿Apagaràs el mòbil en algun moment aquest estiu?

Porto 3 mesos viatjant sense parar i estic organitzant uns dies per a mi. Uns 3 o 4 dies a la natura, sense telèfon, sense llibres, sense feina. Tot sol i amb l’única intenció de parar, interioritzar totes les coses increïbles que m’estan passant i preparar-me i agafar forces per al que vindrà. A vegades vivim massa de pressa i és important dedicar-nos temps a nosaltres mateixos.