CALOR DIGITAL

Soy Una Pringada: “M’agradaria airejar les misèries d’alguns hipòcrites i marxar amb una avioneta”

"La fama és dura; i fixa’t que jo, de fama, poca. No em vull imaginar els famosos de veritat", diu la popular youtuber

Amb 22 anys i un curs de pa sucat amb oli de cinema, Esty Quesada ( @soyunapringada)  va abandonar Barakaldo en direcció Madrid amb un elevat nombre de seguidors que no ha deixat d’augmentar gràcies a la seva corrosiva mirada de les xarxes i de la vida en general. Amant del trash i les drag queens i hater de la falsedat i la ultradreta, Quesada és -potser sense haver-ho buscat i potser sense que ho sembli- una de les veus més sensates del gran xou 2.0. 

T’agrada l’estiu?

Hi tinc una relació d’amor-odi. Odio la calor i suar les 24 hores del dia, i més amb la calor de Madrid, que és horrorosa. Però alhora m’agrada perquè és un oasi de llibertat. És sortir amb amics, viure moltes festes i escoltar molt les cançons de Blink-182 mentre arribes de festa amb els teus amics amb unes Converse brutes. En resum: per a mi l’estiu significa amics i festa adolescent.

Com seria el teu estiu ideal?

Doncs m’agradaria fer el que faig ara, sortir amb amics i passar-m’ho guai. Per a mi l’amistat és molt important.

Vas dir que t’agradava Puigdemont perquè ho va deixar tot en flames i se’n va anar. Gaudiries amb un estiu a l’estil Puigdemont?

M’agradaria fer un exposed a tota la gent enormement hipòcrita que conec, airejar les seves misèries i anar-me’n amb una avioneta i no veure’ls mai més. Seria l’hòstia.

Com serà el teu estiu, en realitat?

D’oci. Me’n vaig a Londres a la Drag World, que és una convenció internacional de drag queens que m’apassiona. De feina, tinc entre mans un projecte molt molt gros que encara no està confirmat, però si surt flipareu totes moltíssim.

Aniràs al País Basc?

No. A mesura que vaig passant més temps a Madrid trobo a faltar els costums d’allà i la seva cultura. Però no puc passar-hi més de tres dies. Em crema la gola. És un lloc que em va ofegar i gairebé em mata, o sigui que a Madrid hi estic molt bé.

Què t’agrada fer quan arriba l’estiu si estàs per Madrid?

Poca cosa: jo soc de gustos i hàbits molt simples. Anar a Bali amb 79 influencers no, quina mandra.

Com seria una sèrie teva ambientada a l’estiu?

Un road trip en una furgoneta de 4 amics o un estiu sense que tinguin res a fer a Madrid. Seria un viatge emocional per la seva amistat.

Com va començar la teva fama?

Vaig començar a pujar vídeos i la gent els va començar a mirar més i més. Després un youtuber amb milions de subs em va fer un vídeo odiant-me. Des de llavors la meva vida ha canviat 180 graus. Estava amargada a Barakaldo amb depressió i moltes ganes de morir. Vaig poder anar a Madrid i hi vaig fer amics que després vaig saber que es volien aprofitar de mi. Vaig tallar amb tots ells i em vaig quedar sense amics. La fama és dura; i fixa’t que jo, de fama, poca. No em vull imaginar els famosos de veritat.

Podràs apagar el mòbil en algun moment?

Esclar que podria, però la veritable pregunta és: per què ho hauria de voler fer?