CALOR DIGITAL

Adriana Gastélum: “Estic en un procés de curació del meu armari”

Nascuda a Sinaloa i criada a Mexicali, fa cinc anys que viu a Barcelona

Nascuda a Sinaloa i criada a Mexicali, Adriana Gastélum ( @iamgadriana) fa cinc anys que viu a Barcelona, on va aterrar amb el seu xicot després d’acabar la carrera de disseny gràfic. Fa gairebé deu anys que actualitza el seu bloc de moda, Gadriana, que l’ha convertit en molt més que una cara bonica i una noia amb bon gust estètic. És una veu amb criteri propi que amb trenta anys està representada per l’agència de talents JVV ( @jvv_pr).

Com seria el teu estiu ideal?

Seria un estiu en què pogués trobar un equilibri entre el treball creatiu i el descans, lluny de casa i visitant ciutats noves durant un parell de mesos.

Com serà, en canvi, el teu estiu real?

Treballant entre setmana i, si el temps ho permet, visitant la platja cada cap de setmana. La feina és prioritària perquè les xarxes mai descansen.

Quina destinació tens més ganes de visitar ara mateix?

Pot semblar estrany, però tinc molt pendent regalar-me un viatge a Madrid que no sigui per motius de feina. Tinc tantes ganes de conèixer la ciutat a fons! Però aquest estiu per fi visitaré el Japó, una destinació amb què somio des que tenia dotze anys, quan em llevava d’hora cada diumenge per veure Sailor Moon.

Què et va portar a Barcelona?

El meu xicot va rebre una beca per estudiar a Barcelona i vam fer el salt junts. Tenia claríssim que si no era Barcelona seria una altra ciutat, en algun lloc havia de començar l’aventura. Afortunadament, Barcelona ens va enamorar i estem molt feliços amb l’estil de vida del Mediterrani.

¿I cinc anys després, quin balanç fas d’aquella decisió?

Tot i parlar el mateix idioma, és molt diferent! No només perquè s’hi parli català, moltes paraules en castellà s’utilitzen de manera diferent i en un principi la gent no m’entenia del tot. També vaig topar amb molts xocs culturals. El que no em va decebre va ser la bellesa de la ciutat i la seva diversitat cultural, que tant m’agrada.

I de Catalunya, amb què et quedes?

Girona sempre serà la meva elecció. És simplement encantadora.

Quins outfits tens previstos per a l’estiu?

Més que guiar-me per les tendències de l’any, estic en un procés de curació del meu armari [...]. Comprar amb un pla al darrere i no per impuls! La indústria de la moda és una de les més contaminants perquè la roba cada vegada dura menys; cada compra impulsiva menys és un favor que li fem al planeta i al nostre futur.

¿Et costa seguir el ritme d’actualitzar el teu bloc a l’estiu?

Si bé ser bloguer té molts avantatges, un dels desavantatges és haver de treballar gairebé cada dia i portar el portàtil a tot arreu. Però per aconseguir contingut que valgui la pena també cal descansar, especialment si tens altres feines a més del bloc.

¿Et podràs permetre el luxe d’apagar el mòbil aquest estiu?

I tant! L’hi devem al cos i a la nostra salut mental.