23/02/2013

Ja saben què es trobaran

2 min
Ja saben què  es trobaran

Tots plegats continuem donant voltes a la derrota del Barça a Milà, la desfeta més dolorosa de la temporada amb diferència. Els barcelonistes encara busquen les causes del 2 a 0 contra el Milan mentre lluiten per no caure en la desesperança. Ningú s'esperava una patacada d'aquestes dimensions i per això l'impacte del resultat durarà uns quants dies. Els més agosarats es van atrevir a vaticinar que no hi hauria eliminatòria (el Barça havia de passejar-se, deien), els més prudents pensaven en un empat o una victòria per la mínima del Barça, però que l'equip fes el pitjor partit de la temporada en un moment tan delicat i que es compliqués tant l'accés als quarts no estava en el guió de ningú.

Un cop recuperats de la bufetada, els tècnics i els futbolistes tenen un repte majúscul: remuntar un dos a zero en contra davant d'un equip de primer nivell i que farà un plantejament ultra defensiu. Una vegada més el Barça haurà de superar una teranyina defensiva sòlida i ordenada, una vegada més haurà de lluitar contra l'ansietat del compte enrere, contra la frustració que genera la falta d'espais i contra l'angoixa de saber que un gol en contra seria fatal. Tito Vilanova, Jordi Roura i companyia ja saben com jugarà el Milan, per tant tenen fins al 12 de març per trobar la manera de superar el plantejament d'Allegri. De moment el millor Barça de la història no ha aconseguit superar mai un rival de primer nivell amb una capacitat defensiva descomunal i amb entrenadors que són capaços de convèncer els davanters de la necessitat de jugar com si fossin centrals o laterals, però suposo que hi ha d'haver algun camí per desmuntar el pany i forrellat d'aquests equips, oi?

Amb la qualitat dels futbolistes i amb la quantitat de bons entrenadors que té el Barça, trobaran les claus perquè l'equip tingui prou fluïdesa i velocitat de pilota per generar oportunitats de gol, oi? Sense renunciar a un estil que ha dut l'equip al zenit futbolístic, es buscaran els matisos tàctics necessaris per incomodar el Milan, oi? No crec que hi hagi cap temerari que posi en dubte ni el talent ni la implicació de la plantilla, no crec que hi hagi algun imprudent que qüestioni la capacitat per preparar i llegir els partits del cos tècnic, però seria bo que el repàs de San Siro servís per sacsejar una mica la plantilla, perquè tothom recuperi la tensió de les situacions límit i perquè d'una vegada algú trobi una via efectiva per remuntar eliminatòries contra equips com el Milan.

stats