22/09/2012

L'hora de Marc Bartra

2 min

Amb la dèria que tenim tots plegats per saltar-nos etapes i per anticipar-nos als fets amb impaciència, ja estem elucubrant sobre qui carai jugarà de central el 7 d'octubre contra el Madrid. Puyol i Piqué no arribaran sans i estalvis al clàssic, i si hi arriben serà agafats amb pinces, per tant, ja hi ha una certa inquietud a l'entorn. El Barça encara ha de jugar contra el Granada, el Sevilla i el Benfica, però el partit que preocupa més és el del Madrid. Suposant que Mascherano arribi bé al clàssic, qui l'acompanyarà al centre de la defensa? Sigui qui sigui, em semblaria raonable que jugués els tres propers partits en aquesta posició. Contra l'Spartak de Moscou Tito Vilanova va optar per Song. Se'l va veure incòmode i desorientat, sense els automatismes necessaris per ocupar una posició molt exigent en un equip que juga tan lluny de la seva porteria com el Barça. De tota manera seria precipitat considerar-lo inapte per jugar de central. Només cal recordar els primers passos d'Abidal en aquesta posició: no ho va fer bé i va rebre més cops que una estora. Al cap de poc temps i gràcies a les seves capacitats i a la confiança de Guardiola es va convertir en un central de primer nivell i en un defensa indispensable per a l'equip. Per què no pot passar tres quarts del mateix amb Song?

L'altra opció que té Vilanova és endarrerir Busquets i jugar amb Song al mig del camp. Busquets tampoc se sent especialment a gust jugant al centre de la defensa, però té molt més bagatge en aquesta posició que Song i a curt termini potser ho farà millor. És veritat, però, que amb aquest moviment de peces sacseges de cop dues posicions cabdals en l'esquema del Barça.

Potser ha arribat, doncs, el moment de donar una oportunitat a un central nat, a un futbolista que fa un munt d'anys que juga en aquesta posició i que, per tant, se sap de memòria el llibret d'instruccions, potser és el torn de Marc Bartra. Si s'ha quedat a la plantilla dedueixo que és perquè els tècnics consideren que té el nivell per jugar quan calgui. O dit d'una altra manera, si no juga ara no sé quan jugarà. Bartra és un futbolista ràpid i amb bona sortida de pilota que només té l'inconvenient de la falta de ritme per manca de minuts. Aquest vespre, contra el Granada, hauria de ser titular i tenir l'oportunitat de demostrar que és un jugador molt vàlid per jugar partits del màxim nivell. "Si hi ha gent lesionada en posarem del planter" és una màxima que Tito Vilanova defensa des del primer dia. Ara toca posar-la en pràctica.

stats