08/02/2012

Resistir

2 min
Josep Guardiola, pensatiu durant el darrer partit del Barça al Camp Nou davant de la Reial Societat.

"Què, preparat per patir contra el València?" Aquesta va ser la manera com em va saludar ahir un dels treballadors del supermercat on compro habitualment. Em vaig quedar molt parat perquè el noi deu tenir uns trenta anys com a màxim i, per tant, forma part d'una generació de culers que no tenen tendència a anticipar-se al patiment. Li vaig preguntar per què creia que el Barça patiria i em va contestar que veia l'equip un punt emboirat, però de seguida va afegir que ja li venia de gust que hi hagués una mica d'emoció, que ja li estava bé que l'equip tingués ara més dificultats per assolir els seus objectius, i va afegir que estava convençut que el Barça es classificaria per a la final de la Copa del Rei.

De cop i volta em vaig adonar que aquell noi estava donant molt valor a la capacitat de resistència que està tenint l'equip ara que no tot són flors i violes. El Reial Madrid és a set punts perquè està fent una Lliga espatarrant, el Barça ha tirat endavant els últims partits amb molts esforços i algun neguit (però amb molts minuts de bon futbol i amb la capacitat de sacrifici de sempre), hi ha un grapat de jugadors importants lesionats, d'altres estan molt cansats i necessiten recuperar-se per no fer un pet, Josep Guardiola ha de confiar en noves perles del planter per disputar partits de Lliga fonamentals, i a més, a partir d'ara, el calendari farà pujada.

Durant aquest mes el Barça ha de reivindicar el valor de la resistència. Sense pressa, amb determinació, s'ha de superar aquesta situació complicada amb l'esperit de fermesa que representa, per exemple, Carles Puyol. El Barça no pot ni ha de guanyar res durant el mes de febrer, el barcelonisme no s'ha d'atabalar si l'equip no aconsegueix en les properes setmanes reduir la distància amb el Madrid. Poc a poc les cames tornaran a respondre, els millors recuperaran la lucidesa de sempre i l'equip tornarà a funcionar com l'hem vist funcionar tantes altres vegades.

L'hora d'aguantar

El més important de tot és que la plantilla ja ens ha demostrat que no té cap intenció de tirar la tovallola i que suportarà el que faci falta per tenir opcions a guanyar-ho tot al mes de maig. Ara toca aguantar el tipus per d'aquí unes setmanes tornar a gaudir de la plenitud del millor equip del món. El primer pas en aquesta direcció s'ha de fer aquesta nit contra el València i, esclar, tot serà més fàcil si l'equip té el suport de la seva gent, que per poder gaudir de la classificació per a una altra final, d'entrada, haurà de resistir el fred intens que farà a l'estadi.

stats