05/12/2012

Sistema anti-Wert

2 min
Josep Suñol i Garriga, impulsor de la idea "Esport i ciutadania".

Davant d'una agressió premeditada com la del ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, és imprescindible una reacció unitària de totes les institucions que creguin en el sistema educatiu català. Quan està en joc la nostra llengua no s'hi valen mitges tintes, i això és vàlid per als partits polítics, per a qualsevol associació vinculada a l'ensenyament i sense cap mena de dubte també per als clubs esportius (i més tenint en compte que l'agressor és el ministre del ram).

Per la seva dimensió universal i per la seva capacitat d'influència el Barça té una responsabilitat especial en casos com aquest. El club ja fa anys que defensa causes de tota mena, com la lluita contra el tabac, la promoció turística i literària del nostre país i els valors del joc net, i que col·labora en projectes per ajudar els més desafavorits. Bé, doncs, ara és l'hora de sortir a defensar la llengua catalana de manera implacable, ara és l'hora de fer un pas endavant i dir que el Barça estarà amb totes les institucions que defensin el nostre sistema educatiu allà on calgui.

I al costat del Barça hi hauríem de veure l'Espanyol, el Sabadell, el Girona, la Penya, l'Assígnia Manresa, l'Handbol Granollers, el Vic, el Voltregà, el Reus, el Vilanova, la Santboiana, el Club Natació Barcelona, el Tennis Barcelona, l'Egara i el Club de Petanca Montcada. El món de l'esport ha de ser present en la reacció del país a una llei que ataca amb sang freda un dels pilars de la nostra societat. Clubs, associacions, federacions, esportistes de tota mena han de mullar-se i formar part de qualsevol iniciativa unitària de resposta a la penúltima punyalada del govern de Mariano Rajoy.

Ara torna a ser un moment excel·lent per recuperar aquell lema impulsat per Josep Suñol a principis dels anys trenta des del setmanari La Rambla : "Esport i ciutadania". Que ningú a casa nostra es deixi enganyar pel tòpic estúpid i ridícul que diu que no s'han de barrejar esport i política; estan barrejats a tot arreu des que l'esport es va convertir en un fenomen de masses, i a més aquesta vegada no estem parlant d'un problema que afecti un partit polític o una part de la societat, estem parlant de la llengua catalana, és a dir, de la nostra manera d'explicar-nos a nosaltres mateixos i d'explicar-nos el món.

stats