19/08/2012

El primer dia

2 min
Els jugadors del Barça rient després d'un exercici de l'entrenament d'ahir a la Ciutat Esportiva.

Al'escola només hi han hagut de fer quatre reformes. Està velleta i molts creuen que ja és hora de fer-ne una de nova, però continua sent un recinte únic. La majoria d'alumnes també seran els mateixos que el curs passat. Els millors de la classe continuaran liderant el grup i l'únic que falta saber és si ho faran amb la mateixa voracitat acadèmica de sempre. Si és així els propers mesos seran fantàstics. Com cada curs hi haurà algunes cares noves: ja fa setmanes que tothom sap que ha arribat un company nou de València i fa no res hem sabut que també hi haurà un nou alumne que arribarà de Londres, és un noi alt i fornit que segur que durant els propers dies viurà les sensacions clàssiques del nouvingut: una barreja d'il·lusió per una nova etapa i de neguit per intentar fer amics tan ràpidament com sigui possible sense oblidar-se del rendiment escolar. Durant l'any també apareixeran nois d'altres cursos que intentaran ajudar els més grans.

La notícia més important de totes, però, és el canvi de professor principal. Tothom estarà pendent des d'avui mateix del nou responsable de la classe: és un professor conegut, estimat i talentós, però té un repte majúscul: ha de ser capaç de mantenir les ganes d'estudiar i treure bones notes d'uns nois que ja han obtingut tots els reconeixements acadèmics possibles. Ningú no dubta de la seva preparació tècnica i tothom té clar que la filosofia serà la mateixa que ha convertit aquesta classe en un referent arreu del món, per això tant el director de l'escola com tots els que estan pendents de l'evolució dels alumnes estan tranquils. L'inici de curs ha de ser, en principi, plàcid, però seria bo per a tots, sobretot per al nou professor principal, que els primers resultats fossin bons. D'aquesta manera s'evitaria la possibilitat que alguns pares histèrics (sempre n'hi ha) comencin a vaticinar catàstrofes terrorífiques o es dediquin a fer comparacions perjudicials per al nou responsable de la classe.

El primer repte és avui a les nou del vespre. Els millors alumnes del món tenen la primera oportunitat de demostrar que al mes de maig volen tornar ser presents en tots els exàmens finals i que creuen en les idees, el sistema de treball i la manera de dirigir el grup del nou tutor. El primer dia del curs sempre és emocionant. Amb l'estoig nou, els llibres forrats, la pilota inflada i la bata ben neta, ens morim de ganes de veure els vells coneguts i les cares noves. El primer dia del curs, quan tot sembla possible.

stats