LA PÀGINA BORDA

El Barça, amb la sobirania espanyola

Vivim uns temps complexos, molt enredats. Tant, que ara mateix el Barça ha trobat un aliat molt peculiar en la seva batalla contra el tracte injust de la FIFA: la preservació de la sobirania espanyola. Més concretament de la Federació del Regne Independent d’Ángel María Villar a la Federació Espanyola de Futbol. De cop i volta, la correlació de forces en la batalla ha canviat. Expliquen els que han estat últimament a la seu central de la Federació Internacional que flota en l’ambient la sensació de preparar-se per a la invasió bàrbara. Les trituradores de documents treballen a full perquè s’ensuma un canvi de règim. Aquest és un primer canvi. El poder absolut del monarca Blatter trontolla i les energies s’han girat a protegir-se de l’envestida de la justícia.

La realitat té camins capriciosos i la lesió de Rafinha ha compromès en la batalla Barça-FIFA la totpoderosa Federació Espanyola de Futbol. Fa temps que Ángel María Villar va disposar que en cas de lesionats de llarga durada els clubs espanyols poden substituir-los amb la inscripció d’un jugador lliure. Una anomalia, però Villar té pes al futbol mundial. De fet, estem parlant d’un dels peixos grossos, d’un dels personatges més influents en el panorama internacional. Que la duresa de la FIFA amb el Barça topi amb la sobirania villariana-espanyola suposa la gran eina de defensa per al Barça. Expliquen els que coneixen el particular funcionament d’aquesta dimensió paral·lela on viuen instal·lats els responsables federatius, que Villar és ara mateix l’únic interlocutor capaç de trobar un punt d’acord entre Blatter i Platini. Blatter està amortitzat però necessita que el seu substitut no arribi amb aires de revenja. Que sigui elegant a l’hora de decidir si aixeca catifes.

En resum, el dilema de Blatter amb el Barça és ordenar a la seva gent que vagi fort contra el Barça per fer valer la seva interpretació de la sanció i privar-lo de reforçar-se fins al gener. Si fa això pot irrompre com un exèrcit enemic als dominis d’Ángel María Villar. I en cas que això succeeixi així, Blatter i la seva gent corren el risc de no tenir Villar de bones en les negociacions de claveguera que s’han de produir (si no s’estan produint ja) per garantir una successió lligada i ben lligada.

Així doncs, ves per on, el club a qui la UEFA ha sancionat per exhibir estelades a Berlín, el propietari de l’estadi on es crida a la independència al minut 17.14, té a favor la defensa de la sobirania espanyola. Com a mínim l’esportiva. El món és foll.