Publicitat
Publicitat

LA PÀGINA BORDA

Cardenal omplint la Meridiana

L’abril del 2014 el Francesc Garriga, periodista de Catalunya Ràdio, es va acostar a la Fan Zone dels aficionats del Madrid desplaçats a València. Faltaven hores per a la final de Copa, que havia d’enfrontar el Barça i el Madrid a Mestalla. Va fer una fotografia que va difondre al seu compte de Twitter i va esdevenir viral. S’hi veia una bandera nazi a la porta d’entrada de la Fan Zone, instal·lada per uns aficionats radicals. Va provocar un gran escàndol mediàtic i la intervenció del fiscal de delictes d’odi. La cosa va acabar amb un “La pròxima vegada vigileu que no torni a passar” adreçat a la policia de València. L’engranatge judicial i administratiu va actuar lentament i el tema va morir. Res.

Dissabte passat 70.000 aficionats bascos van envair la ciutat de Barcelona. Van conviure amb els barcelonins sense incidents més enllà de l’impacte profund en les reserves de cervesa de la ciutat. Les aficions rivals, la del Barça i la de l’Athletic Club, van passar el dia barrejant-se sense ni una sola espurna. Un èxit de convivència relacionat amb un esdeveniment esportiu de primer nivell. Orgull.

Dissabte al vespre el cap de gabinet del president Rajoy, Jorge Moragas, va tardar a tornar a la llotja després del descans. Va entrar a la zona noble al voltant del minut 15 de la segona part i al cap de deu minuts, encara amb el partit en dansa, la Moncloa va emetre un comunicat de condemna de la xiulada massiva contra l’himne espanyol i el rei espanyol. Ridícul. Dilluns els responsables d’una maquinària feixuga i desesperantment lenta com l’administració de justícia esportiva espanyola es van reunir d’urgència. Han obert un expedient administratiu i perseguiran les organitzacions que suposadament haurien instigat un acte tan perillós per a la convivència com una xiulada. Demanen que la policia investigui els responsables del repartiment de xiulets a l’estadi. Confiem que tinguin més sort que quan creien haver trobat armes de destrucció massiva a l’estadi. Els retrata que no concebin un acord multitudinari de milers de persones sense instigadors ocults.

A partir d’ara comença la festa política, que tindrà el clímax el 27 de setembre. El Barça no en podria quedar al marge per molt que ho intenti perquè és un altaveu mundial massa important per no neutralitzar-lo. De moment, Miguel Cardenal, el secretari d’estat d’Esports, ja s’ha posat a fer campanya per omplir la Meridiana la pròxima Diada. I si van contra el Barça, ens ajudarà a convèncer indecisos. No ens fallen mai quan els necessitem.

Històries de superació esportiva