LA PÀGINA BORDA
Misc 11/12/2012

Dolços i begudes de cola

i
Jordi Borda
2 min

Dolços de xocolata i begudes de cola. Aquestes dues substàncies tenien un pes específic important en la dieta del millor jugador de la història en la fase inicial de la seva carrera. Aquella època en què arribar ben d'hora ben d'hora al vestidor significava massa sovint trobar-se algun company d'equip dormint al gimnàs. Adriano va fitxar amb l'etiqueta de jugador fràgil. Del Nido va fer caixa content d'haver enviat a Barcelona un atleta de músculs trencadissos, tot i no abusar del pescaíto ni de la vida nocturna sevillana.

La revolució Guardiola ho va canviar tot. Va aterrar acompanyat d'una estructura tècnica que tracta el dia a dia de la plantilla com si fossin enginyers de Fórmula 1. A partir d'aquell moment cada detall es començava a tractar com si fos decisiu per guanyar una dècima en una volta ràpida. Els metges i els dietistes van convèncer el nou líder que era imprescindible normalitzar els hàbits alimentaris sense excepcions. La capacitat de seducció i el talent tàctic de Guardiola van fer la resta. Messi ha deixat enrere els records llunyans de les lesions i ha descobert el plaer inèdit de menjar peix.

Adriano. Li van arribar a fer fins i tot un estudi odontològic per esbrinar si les constants lesions musculars tenien l'origen en un problema dental. Algú ha descobert la tecla que calia tocar per fer emergir el jugador handicapat pels problemes físics. S'entrena d'una manera diferent i s'entrena menys que els seus companys, també ha canviat els hàbits alimentaris, ha perdut pes i té ordres de parar i demanar el canvi a la mínima molèstia. Ha emergit un jugador nou que ha estat capaç de passar al davant de Dani Alves com a titular al lateral dret. Fins ara formava part del fons d'armari. El més important de tot aquest procés és que ha canviat la cara visible, el líder, però l'estructura i el modus operandi que es van instal·lar a Sant Joan Despí el 2008 han seguit funcionant sense alteracions. Es tracta d'una mutació discreta i silenciosa però que ja s'ha instal·lat per no marxar. Tan imprescindible per competir com el talent innat dels cracs. Tornar als dolços de xocolata i a la beguda de cola no és una opció.

stats