12/06/2012

L'Eurocopa des de la distància

2 min
L'Eurocopa des de la distància

Un producte de risc. Si en lloc d'un jugador consolidat com Jordi Alba parléssim d'un producte financer tindríem problemes per establir-ne el valor. Així estan les coses entre Barça i València. Després de l'amistós contra la Xina el valor va pujar a màxims històrics, però després de l'Espanya-Itàlia el preu ha baixat com la prima de risc a primera hora d'ahir dilluns.

Manuel Llorente ha fet carrera com a director de compres de Mercadona, i està avesat a aquest tipus de fluctuacions del preu. Tenint en compte que al producte li queda un any de contracte i que la seva voluntat és tornar a casa, a Llorente només li queda guanyar temps, confiar que faci una bona Eurocopa i que al Chelsea de torn se li acudi fer una oferta. Només així es pot llegir l'escena d'opereta a la qual vam assistir la setmana passada, quan el president del València va decidir suspendre un dinar-reunió per falta de privacitat quan només hi havia un periodista fent guàrdia a la porta del restaurant de torn.

El Barça té el seu ritme i el tempo passa per presentar primer Tito Vilanova (segurament divendres) i, a partir d'aquí, anar executant altres operacions. A favor del nou projecte hi ha la manera com s'està desenvolupant una Eurocopa que sembla una minipretemporada del Barça. Com si Del Bosque s'hagués proposat rodar els futbolistes del Barça (més Jordi Alba) pensant en la pròxima temporada. Perquè es vagin acostumant als mecanismes propis o perquè no els oblidin. No es descarta que el marqués de Del Bosque jugui amb una defensa de 3, i de fet ja ha jugat amb el fals davanter centre que el Barça i Messi van descobrir al món aquella nit gloriosa del 2 a 6.

Perquè l'ambient no se'ls faci estrany, els espanyols han descobert que per jugar de la manera que els ha portat a ser campions de tot necessiten que la superfície estigui impecable. És curiós com surten de sota les pedres els defensors de regar la gespa. Uns defensors que només dos mesos enrere criticaven Guardiola per parlar massa de jardineria i poc de futbol. Esclar que amb Espanya tot és diferent.

stats