Publicitat
Publicitat

LA PÀGINA BORDA

Una Lliga a l’historial de WhatsApp

La Lliga s’ha confirmat al Calderón però es va començar a guanyar els dies posteriors a l’ensopegada a Anoeta. Es va guanyar en reunions privades al vestidor i converses de WhatsApp. Allò, el que va vam viure volcànicament després de perdre a Sant Sebastià, va provocar un curtcircuit a tots els nivells del club en un moment en què les onades castigaven amb duresa un vaixell que semblava que navegava a la deriva. La intervenció del president Bartomeu ha sigut decisiva per desfer el nus en el qual s’havia enredat l’equip. D’entrada van desaparèixer els interlocutors entre la presidència i la plantilla. Entre Bartomeu i Messi. El president es va desfer, tard, de Zubizarreta i va activar la comunicació directa amb el crac argentí. L’historial de WhatsApp entre ells seria la millor prova documental del que hem viscut després. Aquells dies havia començat un pols a mort i calia triar entre l’estructura pròpia (entrenador i director esportiu) o els cracs de la plantilla. El president va triar Messi.

La resta és tot attrezzo. La comissió esportiva, Braida, tot el que s’ha fet a l’àrea esportiva hauria sigut irrellevant sense aquesta presa de posició del màxim responsable del club. En el fons parlem d’un pacte de govern. Un armistici. A les escoles de negocis en dirien un win-win. Messi obtenia la cobertura del club i activava l’equip rumb al triplet i a la cinquena Pilota d’Or (mai valorarem prou la tonteria de Cristiano Ronaldo en el discurs d’acceptació a Zuric i l’estímul en Messi). Bartomeu guanyava pau i possibilitat de títols. O sigui, la seva única opció de guanyar les eleccions.

Les eleccions. A Bartomeu el van trair aquells dies i el van portar a l’hort de l’avançament electoral. Tenien por d’una xiulada a l’estadi. La jugada ha sortit bé per als interessos del president. Ja hem explicat que els assessors de campanya li dissenyen una estratègia basada en l’exhibició dels títols. De la fotografia amb les 3 (possibles) copes. Però el mateix Bartomeu sap que la Lliga li valida la gestió en una determinada conjuntura, molt delicada, la dels primers dies de gener després de perdre a Anoeta. Sap que per plantejar una opció il·lusionant de futur als socis caldrà presentar-los un projecte creïble i solvent de transformació. Braida, Rexach i els seus amics de la comissió potser han tingut utilitat aquest any, però no serveixen per al futur. Per sota de Messi, el futbol base envia senyals molt preocupants. Saben que cal intervenir i no només amb reunions de vestidor i whatsapps.