10/07/2012

Recuperar el crèdit

2 min

Assumim-ho, el Barça difícilment es reforçarà amb les primeres opcions de la llista de la direcció esportiva sense superar el límit del 26 milions d'euros que queden per fitxar, segons els números que va oferir el president Sandro Rosell en la seva darrera compareixença. Arrencar Javi Martínez de les instal·lacions renovades de Lezama superarà aquesta quantitat quan es produeixi el moviment definitiu dels negociadors blaugranes. I, d'altra banda, les opcions més econòmiques no ofereixen la solvència que els entesos veuen en el central de l'Ahtletic Club, que, a més, pot oferir minuts de descans a Sergio Busquets quan calgui. A més, Keita deixa un forat al camp i res a la caixa.

Per una banda, Zubizarreta i Bartomeu assagen la cara de pòquer per intentar pescar en el caos institucional que s'ha instal·lat Bilbao i convèncer Javi Martínez que abandoni Bielsa, ingressi una mica menys que els seus companys i aposti per un projecte guanyador. Per l'altra, Javier Faus prepara la presentació dels millors números del mandat. L'equip econòmic presentarà uns resultats positius que fregaran els 40 milions d'euros i això en els temps que corren adquireix un valor diferent respecte a la transcendència que hi hauríem donat anys enrere.

Ens entretindrem amb les negociacions eternes de cada estiu mentre la gent dels números ultima una decisió que tindrà la seva empremta en el futur immediat del club. Els resultats positius es dedicaran bàsicament a eixugar deute estructural del club. No hi haurà una inversió milionària per reforçar l'aposta Tito Vilanova. Es plantarà cara als més de 300 milions d'euros en crèdits que llasten l'economia blaugrana amb interessos i que pocs equips directius han decidit combatre. Recuperar crèdit.

És possible que fins i tot dins de l'equip de Rosell hi hagi gent que valori poc aquest moviment però el cert és que el Barça ha tingut prou nas per llegir la magnitud de la crisi que ja s'insinuava fa tres estius mentre els governs d'aquella època tocaven el violí asseguts sobre un polvorí. Hem fet tots plegats molta mofa de l'estalvi en tòner i altres conceptes que molt sovint han sonat ridículs però cal reconèixer que el club ha estat pioner d'una època d'austeritat. Fins i tot li ha sortit bé la retallada a les seccions, que va aixecar polseguera quan es va malexplicar. Un any i 17 títols després, les queixes han desaparegut. Ja arribarà el moment de fer-se fotografies amb el Neymar de torn. Per aconseguir-ho abans caldrà tenir la casa i la caixa endreçades.

stats