29/11/2011

Sensacions noves. Solucions antigues

2 min
Sensacions noves. Solucions antigues

No hi estàvem acostumats. Tants anys d'abundància ens havien fet oblidar que el món real és dur i si abaixes la guàrdia un minut et cau a sobre amb una crueltat que no respecta ni el que has sigut fins al moment. Ben mirat, Guardiola devia tenir al cap aquest moment des del principi i fa la sensació que ens ha anat preparant a tots plegats avisant que venia el llop. Al final ha tingut raó i el llop s'ha presentat de manera inesperada una nit freda a Getafe. És cert, són 6 punts, la diferència més gran que el Madrid ha aconseguit des que Guardiola és a la banqueta, però és una diferència massa petita per tirar la tovallola tal com apunten des de les brases del barcelonisme de tota la vida. Aquell que ha anat perdent flama amb els èxits però que aprofita cada moment per treure el cap i dir: "Veieu com tenia raó i seguim sent uns perdedors?"

Ara uns jugadors que ho han guanyat absolutament tot tenen el repte d'eixugar aquesta distància. Segurament necessiten estímuls com aquest per seguir alimentant la fam de títols imprescindible per presentar batalla. Serà interessant analitzar el comportament de l'equip i si hi ha canvis d'actitud. De moment, el millor que podem fer és aferrar-nos als antecedents. I aquest equip sempre ha respost en les condicions més adverses. Va condemnar el Madrid campió de Copa a l'ostracisme europeu. I l'ha tornat a guanyar aquest estiu.

Sí que notarem canvis, segur, en la manera d'actuar de la directiva. Fins ara han administrat des de la distància l'excel·lència esportiva. Els resultats s'han convertit en un gran paraigua per governar. Si les coses van maldades la seva exposició serà més gran i els tocarà actuar. Ja sigui per acompanyar i protegir l'equip en el camí de l'èpica o (esperem que no) per gestionar la primera situació crítica que se'ls plantejarà. El resultat del Bernabéu, aquell partit que ara agafa més transcendència que mai, marcarà una estratègia o una altra. Convé que ho tinguin preparat.

El madridisme ha viscut en tres anys la humiliació més dolorosa de la seva història, però no s'ha tret de sobre la idea que són el millor club del món, com si ho tinguessin escrit a l'ADN. El barcelonisme pot cedir a la temptació victimista per només un mal resultat (que també és al seu ADN) o demostrar que els últims tres anys han servit per a alguna cosa. La resposta, a partir del 10 de desembre.

stats