Publicitat
Publicitat

LA PÀGINA BORDA

Triplet electoral

Mentre tots mirem meravellats l’explosió del primer equip, allunyats dels grans terrenys de joc, potser tancats en algun despatx discret, hi ha un grup de gent que prepara l’estratègia del candidat Bartomeu. Mentrestant, el president Bartomeu manté el rol institucional. Això sí, omnipresent en una llarga llista d’actes als quals se sol·licita la seva presència, amb fotografia posterior. Ja fa temps que hem escrit en aquest espai que la imatge de modernor que transmet la marca Barça arreu del món es correspon poc amb el funcionament ministerial de l’estructura interna. Doncs bé, si aquesta lògica l’apliquem als equips de campanya en època electoral, quedaríem esfereïts de l’amateurisme que impera en tots els aspirants.

Per tant, la cosa es redueix a qüestions molt bàsiques. Evidents. I el manual de les estratègies evidents apunta que toca lluir els títols que s’aconsegueixin. Ara per ara l’estratègia del futur candidat a continuar com a president consisteix a posar un ciri a la santíssima trinitat Messi-Neymar-Suárez i aconseguir una fotografia amb un nou triplet. Les circumstàncies que acompanyen la marxa de l’equip catalitzen els que fan bandera d’aquesta estratègia. Avui el Barça eliminarà el Bayern de Guardiola. Curiós, perquè el nom de Guardiola genera aquests dies un somriure sorneguer a les cares dels homes forts del club, en lloc de la ganyota indigesta que s’hi dibuixava fins dimarts passat. “El relat”, repeteixen com un mantra els assessors electorals del president. “Toca construir un relat guanyador”. Eliminar Guardiola encaixa en aquest relat en fase de creació i reactiva la moral de les tropes oficialistes.

Si tot va com ha d’anar, el Barça pot guanyar la Lliga de Campions el dissabte 6 de juny. Si els déus del futbol li són favorables, la rua de celebració (que es preveu massiva si hi arribem amb una victòria contra el Madrid) ens porta al 7 de juny. I a partir del dilluns 8 es començaria a activar el calendari preelectoral amb la dimissió del president i de bona part de la junta directiva. Abans segurament s’haurà produït l’anunci d’un fitxatge amb incorporació retardada i el de la renovació d’Alves. Tot lligat i ben lligat per encarar l’estiu. L’estratègia és vàlida i surt directament del manual. Ara bé, el possible efecte triplet té un impacte monumental. Però entre el moment en què es produeixi i la festa de la democràcia blaugrana passarà com a mínim un mes i mig. Molt de temps, massa, per viure només d’èxits esportius.

Històries de superació esportiva