Publicitat
Publicitat

SECTOR EDITORIAL

El president de RBA accepta haver defraudat 2,3 milions d’euros a Hisenda

El president del grup RBA, Ricardo Rodrigo Amar, ha acceptat una condemna de dos anys de presó -que no complirà perquè no té antecedents- per haver defraudat 2,3 milions d’euros a Hisenda en les seves declaracions d’IRPF entre el 2005 i el 2008. Rodrigo ha arribat a un acord amb la Fiscalia i l’advocat de l’Estat en què també accepta abonar una multa d’1,5 milions d’euros -corresponents al 65% de la quota defraudada-, així com deixar de gaudir de beneficis o incentius fiscals durant un període de sis anys.

L’acord reconeix per al president de RBA l’atenuant de reparació del perjudici causat, ja que el 7 de febrer va ingressar en el compte de consignacions del jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona un total de 3,2 milions d’euros, la quantitat corresponent a l’import del perjudici patrimonial causat a l’erari públic més els interessos de demora.

RBA és un grup editorial independent fundat a Barcelona el 1991, iniciativa de Ricardo Rodrigo, Carmen Balcells i Roberto Altarriba. Es va constituir inicialment com a RBA Col·leccionables SA amb la intenció de promoure les edicions de col·leccionables de quiosc. El 1994 va començar a publicar la revista National Geographic. Quatre anys després va crear el segell RBA Llibres SA. L’any 2000 va entrar en l’edició en llengua catalana comprant La Magrana.