Publicitat
Publicitat

SECTOR EDITORIAL

El president de RBA accepta haver defraudat 2,3 milions d’euros a Hisenda

El president del grup RBA, Ricardo Rodrigo Amar, ha acceptat una condemna de dos anys de presó -que no complirà perquè no té antecedents- per haver defraudat 2,3 milions d’euros a Hisenda en les seves declaracions d’IRPF entre el 2005 i el 2008. Rodrigo ha arribat a un acord amb la Fiscalia i l’advocat de l’Estat en què també accepta abonar una multa d’1,5 milions d’euros -corresponents al 65% de la quota defraudada-, així com deixar de gaudir de beneficis o incentius fiscals durant un període de sis anys.

L’acord reconeix per al president de RBA l’atenuant de reparació del perjudici causat, ja que el 7 de febrer va ingressar en el compte de consignacions del jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona un total de 3,2 milions d’euros, la quantitat corresponent a l’import del perjudici patrimonial causat a l’erari públic més els interessos de demora.

RBA és un grup editorial independent fundat a Barcelona el 1991, iniciativa de Ricardo Rodrigo, Carmen Balcells i Roberto Altarriba. Es va constituir inicialment com a RBA Col·leccionables SA amb la intenció de promoure les edicions de col·leccionables de quiosc. El 1994 va començar a publicar la revista National Geographic. Quatre anys després va crear el segell RBA Llibres SA. L’any 2000 va entrar en l’edició en llengua catalana comprant La Magrana.

Els llibres que ens fan grans