PÍNDOLA LEGAL

Venda multinivell o estafa piramidal?

Alguns negocis en línia estan començant a aplicar un sistema comercial habitual en altres països i que dóna resultats si el producte que s'oferta és de qualitat. El multinivell consisteix a vendre productes mitjançant una xarxa comercial àmplia. Normalment els mateixos clients de l'empresa cobren una comissió per cada venda que s'hagi efectuat per recomanació seva. Per exemple: un client compra un producte, en queda encantat i el recomana als seus amics. Els nous clients compren aquest producte i informen, a través d'una clau, del recomanador. L'empresa paga una comissió a aquest client, que els ha fet de comercial, per aquesta venda. No us oblideu que Hisenda som tots i si cobrau per aquí ...

Què hi ha millor que un client satisfet per recomanar un producte ? Aquesta pràctica és legal i està regulada a Espanya.

Per contra està absolutament prohibida la venda piramidal, en la qual no es retribueix amb efectiu una venda feta, sinó que s'incorpora gent a la piràmide. Aquestes estafes se solen caracteritzar perquè la inclusió en la cadena piramidal implica un desemborsament important.

Si veneu no descarteu incentivar els clients amb aquest sistema legal multinivell de venda. Si, com a usuaris, algú us demana diners per incorporar-vos a una xarxa comercial d'aquest tipus, fugiu-ne com si fos la pesta!