Publicitat
Publicitat

PER UNA CONDUCCIÓ SEGURA

Consells de conducció: “Al vell que ens en dóna, cal fer-li cara bona”

Ens passem onze mesos esperant el moment. Ens el mereixem. És l’hora de marxar de vacances. I, quan arriba, no sempre estem prou ben preparats. Moltes vegades no hi ha la més mínima transició entre l’instant de marxar de la feina i posar-nos en ruta. I això, més que dolent, és perillós.

Abans de qualsevol viatge mínimament llarg és important fer una bona dormida, conduir descansat. Cal evitar les hores de màxima calor, i els moments que tenim el sol de cara. Si no hi estem acostumats és millor evitar conduir de nit, però si ho fem hem de preveure fer-ho amb el dipòsit de combustible ple, per evitar el risc de trobar gasolineres tancades; i quan hi parem, hem de netejar sempre el vidre del davant per tenir bona visibilitat.

Els viatges en grups nombrosos de vehicles poden ser estressants, ja que estem més pendents de localitzar-nos els uns als altres que de la carretera. Si no hi ha més remei que assumir-los és important mantenir sempre la distància de seguretat amb el cotxe del davant, i no refiar-se només dels avisadors automàtics.

Cal adequar sempre la velocitat a la del trànsit que ens envolta, no conduir més de vuit hores seguides mai, i fer aturades sovint (quinze minuts per cada dues hores de volant). Quan ens aturem cal triar bé el lloc per descansar per evitar situacions d’inseguretat.

Igualment, en els desplaçaments curts no podem abaixar la guàrdia. És important no conduir després d’un gran tiberi, i beure sovint (aigua i sucs) per hidratar-nos. Sobre l’alcohol, ja em permetran que no els recordi res que no sàpiguen, oi?