Publicitat
Publicitat

PEU AL FERRO

La Fórmula 1 va a la seva, aliena al món

Dissabte un boig va matar tres persones, atropellant-les amb un 4x4 en una zona de vianants del centre de Graz, una localitat situada a una hora del Red Bull Ring. Va baixar del cotxe i amb un ganivet va atacar 34 persones, de les quals 10 estan greus. La desgràcia no estava vinculada al GP d’Àustria, però la proximitat geogràfica dels fets exigia alguna mena d’acte, una mínima mostra de sensibilitat per part dels organitzadors del campionat cap als afectats.

Res. Ni un minut de silenci, ni un sol braçal negre. Cap polític local, això sí, va ser a la sortida del GP. Quan l’avió de Malaysia Airlines va desaparèixer l’any passat pocs dies abans del GP de Sepang, tampoc no hi va haver cap mostra de solidaritat. Ni quan va caure l’avió de Germanwings aquesta mateixa temporada.

La F-1 és així. La mateixa F-1 que obvia els atemptats als drets humans que es fan contínuament en països com la Xina, o la falta de respecte per l’exercici de la democràcia, com passa a Bahrain i a Rússia.

Una cosa és l’esport i una altra la política, d’acord. Però me’n faig creus davant la poca humanitat que aquesta disciplina destil·la, sobretot en moments en què saber estar a l’altura és imperatiu. No dic que la cursa d’ahir s’hauria d’haver suspès, però una mínima referència a les víctimes del que gairebé és un atemptat era d’obligat compliment.

De tan políticament correcte com pretén ser aquest campionat, amb els seus silencis no fa sinó prendre partit per la part més negativa de la vida.

N’hi ha que diuen que no s’imaginen la F-1 sense Ferrari o McLaren. I tenen raó. Ara el pàdoc està revolucionat amb l’amenaça de Red Bull, que ha insinuat diverses vegades la intenció de marxar d’aquest món.

Doncs què volen que els digui. Per a mi, que marxin. Potser que en lloc de llançar ximplets des de l’estratosfera o patrocinar segons quins saltimbanquis fóra millor que, a casa seva, haguessin demostrat ser més sensibles amb la humanitat, la que els fa immensament rics consumint els seus xarops.

Històries de superació esportiva