OPINIÓ
Misc 01/07/2013

L'espectacle no pot tenir el preu de la seguretat

i
Josep Lluís Merlos
2 min

La setmana passada es va matar un pilot a les 24 Hores de Le Mans. Dissabte, un altre al Paul Ricard. I ahir hi hauria pogut haver una desgràcia molt grossa a la Fórmula 1.

Ho va dir Checo Pérez: "Què hauria passat si les quatre rodes que han explotat al revolt de The Loop o a Stowe ho haguessin fet al ràpid Copse Corner?" Què pot passar si això es repeteix diumenge a Nürburgring, a la S de Castrol, o d'aquí uns dies a Bèlgica, a la pujada des del Radillion fins a l'Eau Rouge?

Això no és el circ romà. Aquí hi ha vides humanes en joc. És lamentable llegir comentaris estúpids a aquest refugi de covards que de vegades són les xarxes socials celebrant les punxades de les rodes que hi ha haver ahir, o esperant que un pilot -el que sigui- acabi topant contra les tanques. S'ha de ser brètol per esperar-ho. És tan neci i criminal com desitjar que s'estavelli un avió carregat de futbolistes. Estem parlant de persones, saben? La incultura, o la insensatesa, no haurien de ser atenuants per als que busquen notorietat a través de cent-quaranta caràcters d'una glòria falsa amb què escapar fictíciament de la mediocritat.

En el passat, els pilots morien a la pista. Afortunadament, aquells temps ja són història.

Els principals beneficiats que la competició avui sigui una pràctica esportiva segura són els mateixos inconscients que no paren atenció al fet que si els equips no fessin l'esforç d'investigació en la recerca de la seguretat, ells, la seva família, els seus fills, no gaudirien de la protecció que ens ofereixen els cotxes amb què ens movem en el dia a dia.

Pirelli havia fet fins ara una feina magnífica en aquesta etapa a la F-1, però el que va passar ahir va ser, com va dir el mateix Massa, absolutament inadmissible.

No sé quina marca de pneumàtics porto al meu cotxe, però després de la vergonya que ahir vam veure al GP de la Gran Bretanya, els ben asseguro que el primer que faré quan torni de Silverstone i arribi a casa serà comprovar-ho. I no m'agradaria haver d'arrufar el nas.

stats