Publicitat
Publicitat

PER UNA CONDUCCIÓ SEGURA

Revisar el cotxe: “Caldera vella, bony o forat, o tot plegat”

L’estiu passat el RACC tenia previst que més de 318.000 vehicles necessitarien assistència mecànica a les carreteres. Només l’agost del 2015, cada dia 3.500 conductors van tenir avaries i van haver de recórrer a l’ajuda dels professionals de la mecànica.

El principal argument que justifica això és l’antiguitat del parc mòbil, que aquí supera els deu anys en el 60% dels casos; i si parlem de motos, la mitjana d’edat es dispara als 14,7 anys. Un problema que afecta el medi ambient, i també la seguretat viària.

Si l’economia no ens permet renovar el vehicle, una bona manera de no amargar-nos les vacances i solucionar força inconvenients és fent-li un bon manteniment abans de posar-nos a la carretera.

Normalment és millor que aquestes revisions les facin els experts, però hi ha algunes operacions que podem solucionar nosaltres mateixos amb una mica d’interès. Per anar bé, no hauríem d’esperar a l’últim moment per demanar hora al taller.

La primera causa de les avaries és el sistema elèctric general del vehicle, en un 44,5% dels casos. La bateria descarregada és la causa principal, i aquest fet el podem imputar, en la majoria d’ocasions, a la deixadesa dels usuaris.

Una revisió preventiva sempre serà més barata que una reparació d’urgència. Abans de les vacances cal comprovar: frens, direcció, pneumàtics, llums, suspensions, nivells, tub d’escapament, bateria i aire condicionat.

També és important assegurar-nos que portem en bon estat: roda recanvi, triangles, armilla reflectant, llums, eines, gat, cables de bateria, extintor, farmaciola...