Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

S'han perdut les formes a la F-1?

Heràclit deia que la prudència és la millor virtut dels agosarats. Pastor Maldonado és un pilot molt valent. Ho ha demostrat moltes vegades. Però dissabte es va ficar de peus a la galleda quan va insinuar que Williams l'havia perjudicat expressament en posar-li unes pressions errònies als pneumàtics per a la classificació.

El veneçolà va ser un dels diversos pilots que no va saber interpretar la combinació de la temperatura de l'asfalt amb la duresa extrema de les rodes. Com Massa, Rosberg i d'altres que es van veure perjudicats per les condicions que hi havia i de les quals alguns més espavilats, com Hülkenberg i Alonso, van treure profit.

Els equips de F-1 no són ONGs. Són empreses, i busquen rendibilitzar al màxim els resultats esportius per traduir-los en forma de diners per validar el compte d'explotació econòmica.

Més enllà del perill que pot significar un sabotatge com el que insinuava Pastorcito, pensar que un equip pot perjudicar un pilot expressament és no entendre de què va aquest negoci. Perquè la F-1 és això: un negoci. I no sempre rendible, excepte quan parlem d'Ecclestone.

Atribuir la manca de resultats a un boicot és tan absurd com pensar que Webber no disposa d'un cotxe tan bo com el de Vettel.

Pel·lícules com Rush i Grand Prix ens han mostrat que la F-1 era, si més no en el passat, un afer de cavallers. Encara recordo, quan jo era petit i anava a Montjuïc, la imatge de Graham Hill caminant per la recta de l'estadi cap al seu Lotus; aquell aspecte, pensava, era el posat que suposava que havien de tenir els gentlemen drivers , amb una imatge amb tant glamur com la que traspuaven els catalans Àlex Soler-Roig, o Alfonso Antonio Vicente Eduardo Ángel Blas Francisco de Borja Cabeza de Vaca i Leighton, marquès de Portago.

La F-1 ha millorat. Però la forma com s'ha gestionat la substitució de Pérez a McLaren, la sortida de Räikkönen de Lotus o el fitxatge de Massa per Williams fan pensar que aquelles formes del passat formen part justament d'això: del passat.