Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

...i Vettel tornarà a ser campió

Diuen que la F-1 l'any vinent serà molt diferent. De fet, a cada final de temporada ho diuen. Però aquesta vegada sembla que va de debò. El 2014 hi haurà moltes novetats tècniques: els canvis en l'arquitectura dels motors, que ara passaran a ser 1.6 de sis cilindres; la tornada dels turbocompressors; l'entrada d'un "doble" Kers; la reducció obligada d'un 30% del consum de carburant als monoplaces; l'intent de minimitzar la importància de l'aerodinàmica... I després de tot aquest enrenou... tornarà a guanyar un Red Bull. No ens enganyem: malgrat totes aquestes innovacions, i moltes altres, l'statu quo no canviarà a la F-1. No esperem que un Caterham o un Marussia guanyin curses. Els més poderosos, com sempre, tornaran a estar al davant. Els diners, també aquí, marquen la pauta. Ferrari, McLaren i Williams, els equips amb més història del campionat, han fet el préssec aquesta temporada. Plantar cara als Red Bull només depèn d'ells, perquè de recursos -si més no els dos primers- en tenen, i força.

La comoditat amb què l'escuderia de Vettel ha guanyat aquest quart títol consecutiu, i l'antelació amb que ho va fer, els ha permès afinar el cotxe de l'any vinent molt abans que els seus competidors. De fet, a Interlagos, als intranscendents entrenaments lliures de divendres, ja vam veure com provaven alguns invents de cara a l'any vinent que, si funcionen, ja els poden anar donant el diploma del 2014. És el que té fer les coses ben fetes, i no a corre-cuita. Qui comença l'any com a campió vigent és, d'entrada, el gran favorit, però si, a més, ho fa amb una eina molt més esmolada, ja té un bon tros de l'hort segat.

A São Paulo, Alonso va tornar a deixar anar un estirabot al seu equip. L'enèsim, com cada setmana. Va dir que estava cansat de sentir dir que l'any vinent Ferrari tindrà un cotxe guanyador. Si no ho creu, si no confia en el fitxatge de James Allison per liderar l'equip tècnic, el que ha de fer és marxar de la Scuderia.

On no et sent a gust, no t'hi quedis. O calla.