Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

La dolçor de la victòria, l'aspror de la derrota

Ala F-1 moltes vegades l'acusen de ser molt rígida. Ho vam veure diumenge passat quan a Vettel el van multar amb 25.000 euros per haver celebrat el seu quart títol amb una sèrie de driftings -les derrapades que fan els pilots de ral·lis amb els seus cotxes sense moure's del lloc-, després de creuar la línia de meta.

A Abu Dhabi l'alemany ho va repetir, i moltes més vegades, en un clar desafiament als comissaris. Però aquesta vegada va portar el cotxe fins al parc tancat per evitar la sanció. Si l'haguessin tornat a castigar, la reacció hauria estat unànime en contra de l'actitud hieràtica de la FIA, perquè les crítiques han estat ferotges durant tota la setmana per un càstig tan sever com ridícul.

A Red Bull van estar molt fins quan, per celebrar el quart títol de constructors, es van emportar l'expilot David Coulthard -que ara fa de comentarista de la BBC- per gravar un vídeo a dalt d'un dels edificis més alts de Dubai... fent una giragonsa darrere l'altra. Si a la FIA no volien caldo... dues tasses.

La salmòdia de Vettel -que va superar en més d'un minut Alonso- necessitava un final explosiu com el d'ahir al Yas Marina. Ni que fos per espavilar els espectadors que pesaven figues davant del monòleg monocromàtic de l'alemany. Aquesta especialitat necessita la genialitat d'algú com Valentino Rossi, la naturalitat de Marc Márquez o l'atreviment de Jorge Lorenzo en les celebracions que fan després de cada victòria. I ara que ho pot trobar amb Sebastian, no ho hauria de reprimir. Vettel té 26 anys. És normal que vulgui celebrar els èxits d'una manera tan vistosa. Només faltaria.

Quan Alonso va guanyar el seu primer Mundial -d'això ja fa vuit anys- no va voler agrair res a ningú en el camí que el va dur a la F-1. Vettel, que en acabar a l'Índia va ajudar els mecànics a recollir les eines del box, acredita amb aquesta mena de manifestacions una certa generositat en voler compartir l'alegria amb els seus seguidors. Si no volies tortells com els seus... dues tasses!