Publicitat
Publicitat

PEU AL FERRO

Saber guanyar / Voler guanyar

El doblet de Mercedes d’ahir a Silverstone va ser, probablement, el més meritori de tota la temporada. El GP de la Gran Bretanya ens va regalar la millor cursa de tot el que portem de campionat. I això va ser així perquè a l’exhibició dels dominadors habituals s’hi van sumar l’encert de Vettel i algunes errades estratègiques de rivals importants.

El palmarès de Williams està fora de tota discussió, però l’esperit que traspua aquest equip no és el dels guanyadors. Com va passar l’any passat a Àustria, la formació de Grove no es va creure que tenia opcions d’emportar-se la victòria i, a pesar de la seva experiència, van ser massa mesells. Després de fer una sortida estratosfèrica, que va sorprendre fins i tot els intocables Mercedes, van tirar per la borda tot el treball fet a la pista amb unes aturades al box a destemps. Els de Williams no tornaran a aixecar el cap fins que no millorin l’autoestima. Mai guanyaran si no creuen que poden fer-ho, per bo que sigui el cotxe, que ho és. A Massa fa temps que se li va covar l’arròs, i el potencial de Bottas hauria d’estar per sobre del que acredita al volant d’un cotxe fantàstic. Ahir va ser massa manyac obeint l’equip i no atacant el seu company de formació quan tocava. L’any vinent podria anar a petar al costat de Vettel a Ferrari, ja que Räikkönen fa cada dia més mèrits perquè l’equip no exerceixi el dret que té a renovar-li el contracte automàticament.

Hamilton, imperial, i Vettel, resolutiu, van ser els grans protagonistes d’un dia que va tenir Räikkönen com a perdedor. El finlandès té un peu i mig fora de Ferrari o, cosa que ve a ser el mateix per a ell, tal com ha dit: fora de la F-1. La desmotivació i el desencert en els moments clau fan que l’aurèola de pilot competitiu que es va guanyar en el passat es vagi diluint a cada volta.

Alonso va obtenir el primer punt de l’any a la novena cursa del calendari. Un paper molt pobre per a un equip que, una vegada més, va tornar a fer el ridícul, i aquesta vegada on fa més mal: a casa.

Històries de superació esportiva