Publicitat
Publicitat

PEU AL FERRO

El millor homenatge a Jules Bianchi

El GP de la Gran Bretanya va ser el millor de la primera part de la temporada. I el d’Hongria, el més intens. A l’Hungaroring les emocions van ser a la pista però, sobretot, van estar a flor de pell. El record de la mort de Jules Bianchi es va respirar en l’ambient durant tot el cap de setmana. Veure els pilots abraçats durant el minut de silenci, amb els cascos a terra envoltant el del pilot francès, ens va crear un nus a la gola. Escoltar després Sebastian Vettel dedicant la victòria al de Niça va ser molt més que un detall: una mostra d’enorme sensibilitat.

La mort sempre impacta, sobretot quan es tracta d’un esportista de només vint-i-cinc anys. La desaparició d’aquest campió mundial en potència ha colpit especialment els aficionats més joves, els que no van viure la de Senna fa ja més de dues dècades, i que han tingut la sort de no haver de conviure amb la possibilitat que la vida d’un pilot es pogués acabar sobre l’asfalt.

La cursa disputada en aquest traçat històric ha estat el millor homenatge que es podia brindar al pilot de l’equip Marussia, i una ocasió més per recordar-nos que les competicions del motor -de cotxes, però també de motos- no són una broma, i que els que hi participen -del primer a l’últim- són esportistes molt bons, molt ben preparats, i gens eixelebrats.

A l’Hungaroring, un circuit que tantes vegades ha viscut curses ensopides per la dificultat de fer avançaments que marca les característiques d’aquest traçat, va passar absolutament de tot.

Si el de Silverstone va ser un Gran Premi apoteòsic, el que ahir vam viure en aquest circuit situat a la població de Mogyoród -la ciutat de les avellanes- no va quedar curt.

La desena prova del campionat ha servit per deixar clara quina és la fórmula per fer que cada diumenge vibrem amb les curses. Quan Mercedes falla, com va passar ahir, la gran igualtat que hi ha entre la resta de competidors ens permet veure accions d’allò més espectaculars. La clau: limitar el reglament tècnic encara més, evitar diferències tecnològiques.