24/09/2012

La nit dels tafurs

2 min
La nit  dels tafurs

Singapur és, amb Macau, el paradís del joc d'aquesta zona del Sud-est Asiàtic. Però el famós centre lúdic del Marina Sands, que té un casino amb més de mil taules de ruleta i que és el mirall en què es volia veure reflectit l'avortat Eurovegas català, comença a fer fallida. Alguns dels seus establiments, com el restaurant de l'enyorat Santi Santamaria, ja han tancat les portes. I és que la crisi econòmica internacional fa efecte a tot arreu. També aquí.

Aquest escenari luxós i fatxenda del Marina Bay agrada molt a la F-1, perquè és com el decorat d'una pel·lícula dels personatges de James Bond. Tramposos, com l'equip Renault que el 2008 va adulterar el resultat de la cursa amb l'accident provocat per Nelsinho Piquet i que va desfermar l'anomenat crashgate . Espies, com els que van promoure dos anys abans les còpies entre Ferrari i McLaren. I també de jugadors que fan les apostes amb les cartes marcades.

Abans de la cursa d'ahir Alonso va dir que la mala sort que ell havia tingut a Bèlgica o els problemes de fiabilitat d'alguns dels seus rivals a Monza podien reproduir-se novament en qualsevol moment. Tot i l'hermetisme i el secretisme amb què treballen els equips, és com si a Ferrari sabessin anticipadament que aquí a Hamilton li podia passar alguna cosa, sobretot després d'algunes anomalies que van treure el cap a les últimes voltes del GP d'Itàlia al cotxe del britànic.

El de McLaren, que tornava a sortir des de la pole , sabia que el canvi de marxes del cotxe podia petar en qualsevol revolt. Per això ara hem entès per què ha estat de tant mal humor durant tot el cap de setmana, tot i haver fet una pole excel·lent. No només perquè a l'equip de Woking no li volen pagar tot el que ell espera per renovar: perquè sabia que es podia quedar penjat en qualsevol moment, com va passar.

Però la F-1 és així. Un joc en què els pilots fan l'aposta abans que l'apagada dels semàfors faci rodar la ruleta. Al paradís ludòpata de Singapur la bola es va tornar a aturar al número 5, el d'Alonso. La sort dels campions.

stats