Publicitat
Publicitat

PEU AL FERRO

Bernie Ecclestone, un revolucionari de 85 anys

Bernie Ecclestone s’ha carregat el GP d’Alemanya del calendari. Diu que no paguen i, a més, en aquell país consideren que els diners públics hi són per a altres coses

Bernie Ecclestone s’ha carregat el GP d’Alemanya del calendari. Diu que no paguen i, a més, en aquell país consideren que els diners públics hi són per a altres coses. Ara amenaça de fulminar una altra cursa clàssica: el GP d’Itàlia que es fa a l’històric circuit de Monza. Ves per on, un calendari que semblava que tindria 21 curses, el més llarg de la història, podria quedar-se només amb 18, després de la cancel·lació de les cites de Yeongam, a Corea, i de Hockenheim.

Europa agonitza i en altres indrets tenen diners de sobres per acollir tot el muntatge mediàtic de la F-1 per lluir a l’aparador mundial de l’ostentació. El vell multimilionari de 85 anys ho sap i juga amb aquestes voluntats dels més grans egòlatres. Un altre, a la seva edat, s’aferraria al conservadorisme dels escenaris més tradicionals, els de tota la vida, però el seu afany per acumular calés el fa descobrir llocs nous per fer-hi girar la rodeta de fer encara més gran la fortuna que té.

A Sepang, on una vegada més ahir hi va anar molt poca gent -la xafogor és insuportable i el preu de les entrades massa car-, es va tornar a despenjar amb declaracions polèmiques que confirmen el seu altíssim poder de provocació. Després de veure la cursa de Hamilton va comentar que és el millor campió que ha tingut la història de la F-1. Segons Ecclestone, el pilot de Mercedes és l’únic que ha entès que la feina d’una estrella de l’especialitat reina de l’automobilisme va molt més enllà de pilotar un cotxe de curses. Diu l’avi Bernie que al Lewis no li fa mandra aparèixer als xous televisius més populars, envoltar-se de músics i de tota mena de celebrities, o comportar-se com un ídol del rock. I que tot això li agrada perquè fa gran el seu negoci.

En canvi, Ecclestone afirma que, en comparació, Vettel és massa ensopit i que durant el regnat dels seus quatre títols mundials va estar massa allunyat dels focus d’atenció pública. Va triar mal dia per dir-ho, amb Seb com a guanyador per primera vegada amb Ferrari.

Històries de superació esportiva