Les botes de Hamraoui obren les portes de la semifinal al Barça

La francesa marca el gol de la victòria contra l'Atlètic de Madrid (1-0)

Laia Bonals
3 min

Enviada especial a BilbaoNo és el primer cop que Kheira Hamraoui és l’heroïna d’una eliminatòria europea. En un final de partit d’infart, la francesa va marcar el gol que el Barça estava gestant des de l’inici de la segona part. L’exjugadora del Lió és la dona dels gols decisius. Ja va marcar a les semifinals contra el Bayern Munic la temporada passada, i als quarts de final d’aquesta fase final de la competició, a San Mamés, ho va tornar a fer. Un gol a deu minuts del final contra l’Atlètic (0-1) que va certificar el pas a semifinals de les blaugranes, que ja són més a prop de la final europea -que seria la segona consecutiva per a l’equip de Lluís Cortés-. El rival serà el temible Wolfsburg.

L’inici del matx no va ser fàcil. La fredor i l’expectació, tant a la gespa com a l’ambient, van marcar la primera part gairebé tant com el joc i les ocasions. Tot i que l’enfrontament entre l’Atlètic de Madrid i el Barça era el primer partit oficial disputat des del març pels dos equips, hi havia aquesta sensació de tornar a la feina que sol acompanyar l’inici de les temporades. Ja no només per la intensitat -poc present en molts moments del partit-, sinó també per la immensitat de San Mamés amb les seves graderies, que solen fer tant de soroll, buides. El silenci de l’atmosfera de la Catedral només es veia trencat pels crits -cada cop més intensos- de les jugadores.

Domini blaugrana

Els dos equips, conservadors a la primera part, van intentar córrer els mínims riscos conscients que en l’eliminatòria a partit únic els petits errors et poden fer tornar a casa abans del que voldries. Les blaugranes, però, van ser les dominadores durant tot el partit. Les jugadores de Lluís Cortés, que tenien les idees clares, van intentar canalitzar el joc sobretot a partir d’Oshoala, Putellas i Hermoso, referents en l’atac de l’equip, però no van aconseguit batre la portera matalassera, Hedving Lindahl. L’equip català, però, va impressionar per la seva pressió post pèrdua de pilota, sense descans, que va fer que tot el partit es disputés pràcticament al camp de l’Atlètic. “És un partit que jo me l’havia imaginat així. Sabíem que l’Atlètic ens posaria les coses molts difícils. En el futbol està molt clar que és més fàcil defensar que atacar”, va dir Lluís Cortés.

Les jugadores matalasseres, que abans del partit eren vistes com les candidates a la derrota perquè havien patit molts canvis i alguns positius per coronavirus, van posar contra les cordes el Barça amb una bona defensa, velocitat i verticalitat. El tècnic Daniel González va alinear fins a cinc jugadores a la defensa i quatre al mig del camp. Amb les línies molt juntes per evitar espais en què el Barça els pogués crear ocasions clares de perill, l’anglesa Duggan va quedar sola en atac per intentar fer mal al seu exequip.

A la segona part les presses van entrar en escena. Conscients que només quedaven 45 minuts de matx -cap dels dos equips volia arribar a la pròrroga després de tant de temps sense competir-, les de Lluís Cortés van anar de cara a barraca. I Asisat Oshoala i Alexia Putellas van ser les protagonistes. Primer la nigeriana, enviant la pilota fora pràcticament sola dins de l’àrea, i després Alexia, rematant una centrada contra la part exterior de la xarxa, van avisar. Un altre xut de Graham Hansen que va aturar Lindahl va començar a crispar l’ambient. L’entrada al camp de Mariona va estimular l’atac d’un Barça cada cop més superior. Però faltava el gol. I no va ser fins a deu minuts per al final que va arribar de les botes de Hamraoui. Després d’un refús de la portera matalassera, va enviar la pilota al fons de la xarxa. Sempre llesta, la francesa, que es va perdre la final de Budapest ara fa un any, ha aconseguit un gol clau.

El Barça ja és a semifinals, tal com volia, i dimarts s’enfrontarà (20 h, Gol TV) al Wolfsburg en un escenari diferent, aquest cop a Anoeta. Les alemanyes van golejar per 9-1 les escoceses del Glasgow City. El repte serà majúscul.