Publicitat
Publicitat

MÚSICA

El Festival de Cantonigròs també mira ‘Oh happy day’

El Festival Internacional de Música de Cantonigròs celebrarà la 33a edició -la quarta des que es va traslladar a L’Atlàntida de Vic- del 16 al 19 de juliol. I entre els 33 grups corals i de danses tradicionals participants, provinents de 19 països tan diferents com el Nepal, les Filipines, Veneçuela i Bulgària, també hi haurà dos cors que tenen ADN català i popularitat televisiva: Lutiana, d’Arbúcies, i Fusions, de Palamós. “ Oh happy day va iniciar un camí que no sabem on arribarà. Ha donat cors d’una qualitat que ni ells mateixos s’esperaven -diu Lluís Vila, director musical del certamen-. Si es tendeix més al gòspel, a la música popular o al cant coral clàssic es veurà amb el temps, de moment està clar que serveix de reclam”. Per això és el segon any que el festival utilitza aquest ganxo per renovar i rejovenir públics, i arribar a la xifra esperada de 18.500 persones.

La inauguració anirà a càrrec de la soprano Ulrike Haller, la Coral Canigó de Vic, la Càrmina de Barcelona i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que interpretaran Mendelssohn i fragments de Carl Philipp Emanuel Bach. Aquest últim serà un dels compositors obligatoris de la competició, juntament amb Xulufraia, del basc Xabier Salasola, i la Balada del bes, de Narcís Bonet. Les cinc competicions es repartiran els 10.000 euros dels premis.

El president, Josep Maria Busquets, destacava ahir que el festival ha fet “que hi hagi 50 autors catalans presents al repertori de 1.562 de corals que es divulguen arreu del món”. També convidava a agafar exemple “dels grups d’arreu que defensen les danses autòctones com un orgull i una mostra d’autenticitat, mentre que aquí ens arronsem una mica a l’hora de defensar el nostre folklore”. El festival té un pressupost de 230.000 € i una àmplia xarxa de voluntaris i amfitrions dels 1.100 artistes a Osona, on se celebraran actes populars.

Els llibres que ens fan grans