Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Lady Gaga i les estrelles de Cap Roig

Sting, Ben Harper, Miguel Bosé i Alejandro Sanz actuaran al festival

En plena recta final dels mesos d’hivern, ja sabem quins noms propis descansaran al firmament aquest estiu. Les estrelles del Festival de Cap Roig seran Sting, Ben Harper i Lady Gaga & Tony Bennett. Aquesta serà la potent traca inicial del cicle, que ahir va anunciar els primers divuit concerts que té programats, que podria ampliar fins a la vintena. Sting oferirà una vetllada de clàssics salpebrada amb temes de l’últim treball (The last ship, 2013), Ben Harper actuarà acompanyat de la mítica banda amb la qual va girar durant 15 anys per tot el món, que es tornarà a trobar aquesta primavera després de vuit anys (The Innocent Criminals) i el singular duo que formen la reina del pop Lady Gaga i el veterà crooner Tony Bennett presentaran el disc d’estàndards de jazz Cheek to cheek.

La nòmina de grans estrelles continua amb apostes segures: artistes de l’Estat amb gran tirada en el mercat llatinoamericà, com Pablo Alborán, Miguel Bosé, Macaco, Rosario, Bustamante, Antonio Orozco i Alejandro Sanz, que tancarà el festival el 16 d’agost; com el cantautor britànic Passengers, i com la mexicana Julieta Venegas, que presentarà nou disc. El director Juli Guiu també obre la porta cada any a dues nits de concerts dobles amb bandes catalanes, algunes de les quals presentaran novetat: Blaumut amb Núria Graham i Mishima amb Joan Miquel Oliver.

Les propostes familiars estan encapçalades pels concerts de Gemeliers (sorgits de La Voz Kids ), SP3, del Club Super3, i un espectacle de la Peppa Pig. També hi haurà una nit dedicada al cant coral amb DeuDeVeu i In Crescendo.

Un pressupost creixent

El pressupost d’aquesta edició serà de 2.570.000 euros, 100.000 més que el 2014. Un 5% prové d’ajudes públiques (INAEM, Generalitat i convenis amb els ajuntaments veïns), un 40% d’espònsors i la resta del taquillatge. El preu mitjà de l’entrada és de 53 euros, si excloem els dos primers caps de setmana. Les entrades van de 180 a 20 euros i surten a la venda dilluns. L’any passat van assistir a Cap Roig 43.000 espectadors. Via Veneto tornarà a oferir el servei de restauració als jardins de Cap Roig, que són part del patrimoni de la fundació bancària de La Caixa.

Els llibres que ens fan grans